На 4-ти април трябва да гласувате, защото

Emil Sokolov

На 4-ти април трябва да гласувате, защото
- България се управлява от престъпници, които се гордеят, че са прости и пълнят нощни шкафчета с пари и злато. Борисов, Доган, Пеевски и Гешев превърнаха България в разграден двор. Няма върховенство на закона, няма работещи институции и демокрацията е бутафория. Всичко е мутренска дялба, пари под масата и договорка на салфетка. Нормалните хора са превърнати в заложници в собствената си страна.
- Бизнесът не е независим, а за да съществува трябва да се кълне във вярност на управляващите, които го награждават с обществени поръчки. Свободният пазар, конкуренцията и качественият продукт са на изчезване, защото бизнесът е подчинен на държавата и чака на нея за порция. Бизнесът като послушно пале получава огризките на властта. Вместо държавата да осигури условия на бизнеса, тя го е подчинила. Държавата е феодал, а всички останали крепостници.
- Медиите бяха превърнати във високоговорители на властта и олигарсите. Журналистите са гонени и преследвани, ако не говорят непрекъснато за илюзорните успехи на управляващите. Свободата на словото е рядкост. България прилича на роман на Оруел - на хотелите им викаме подпорни стени, на саморазправата - справедливост, а на корупцията - стабилност. Свободата дори не я миришем.
- Обществото редовно се насъсква и се търсят всевъзможни разделителни линии, за да се контролират хората. Делят ни на комунисти и антикомунисти, българи и небългари, религиозни и атеисти, десни и леви, а всъщност разликата между нас е само една - почтени и непочтени. Почтените искат демокрация, ред, сигурност и възможност да се развиват. Непочтените искат да вземат от почтените, за да има само за тях.
- В Европа все сме последни. Не защото не можем, а защото престъпниците живеят на наш гръб. Крадат от нас, крадат от Европа, крадат от всичко и всеки. Строят си къщи за гости, къщи в Барселона, къщи за щяло и нещяло. За образование, спорт, култура, здравеопазване и реформи пари винаги няма. Пари за Пеевски, Домусчиев, Цеко Минев и други хрантутници обаче има. В тях се наливат милиони. На обществото и хората, които властта намира за прости - к*р.
- Най-лошото обаче е, че на всичките им кражби, искат от нас благодарност. Превръщат родителите ни, нас и децата ни в обслужващ персонал. Мафията освен, че има държава, в момента възпитава и цяло едно поколение в сервилност, слугинаж и конформизъм. Това не трябва да се случва. Ако позволим не само настоящето ни, но и бъдещето ни да се решава от престъпници, простаци и мутри, връщане назад няма. Напът сме да изпуснем и последния влак.
Ако искаме това да се промени, трябва да гласуваме умно на тези избори. Защото ако днес все още е на мафията, утрото е наше.
 
Фейсбук