Нещо много смахнато има в това, българин да тръби, че обича Русия. Защото няма човек с две родини, както няма човек с две биологични майки.

"Питат ме на лични какво толкова лошо имало в това да си русофил, да обичаш Русия. Вероятно ще се повторя.
Ако си руснак - естествено, нищо лошо, напротив - това е за уважение. Защото всеки нормален човек, освен близките си (на първо място), обича и родината си.
Но нещо много смахнато има в това, българин да тръби, че обича Русия. Защото няма човек с две родини, както няма човек с две биологични майки.
И още. Кой милее за своя тиранин?
Кой нормален човек обича чужда, при това враждебно настроена държава?
Ама той обичал руската култура и руската душевност! Не говори за успехите на отделни писатели, художници, певци, артисти ... Колко ли може да изброи? Говори по болшевишки, на едро - за култура и душевност по съветски образец.
Ах, недей!
Каква култура, каква душевност в една диктаторска, агресивна, терористична, мизерна, изостанала варварска страна, озъбила се на целия мирен свят. Това ли е голямата любов на русофила? И защо не припне към любимата си?
Дори да подминем факта, че Русия не ни е дарила с нищо друго, освен материална и духовна разруха, нищета, робство, комунизъм, потъпкване на всякакви човешки права, репресии и убийства, безмилостни грабежи и до днес, дезинформация, провокации ... Дори да подминем всичко това, да се наречеш русофил е срамно.
"Обичам Русия!" Нещо много пошло, престъпно и извратено се крие зад тези две думи, казани от българин."
Valentin Petrov Chikov
 
Фейсбук