Не е време за изключителност, а за взаимодействие на всички сили, които искат да свалят мафията от власт.

Ilian Vasilev

Реал Политика. Тъй като съм критикувал Радев повече от всеки друг, особено когато Борисов и Решетников го договориха, искам категорично да заявя, именно от гледна точка на самоопределението и ролята на политиците и институциите в една съдбоносна за страната ситуация, че президенът Радев се държи повече от адекватно и заема силни позиции, включително днес с привикването на силовиците.
В последна сметка трябва да ценим човека по текущата му полезна стойност за обществото.
И ще бъде добре протестиращите да излязат от срамежливата си позиция и да признаят, че президентът е важен фактор в битката срещу мафията и корумпираната олигархична власт на мутрите.
Само мога да го окуражавам да продължи тази линия. Можете да си запазите резервите срещу него, но да не признавате очевидното, ви поставя в групата на "полезните" идиоти, които с постоянните си "съмнения" индиректно подкрепят Борисов и Гешев. Война е, не ние сме я искали, а ни я наложиха. И въпросът за съюзниците е от първостепенна важност. В този смисъл стерилни антикомунистически позиции и етикетирането му като епицентър на комунизма и зависимостта от Москва, означава че отсъствате от реалностите в България и живеете в свой виртуален свят.
Обърнете внимание - че неговите позиции са много по ясни и точни от тези на БСП, дори Мая Манолова и Слави по темата оставка на Гешев говорят с половин уста и гледат да приключат с оставката на Борисов.
Ще си запазя съмненията и никога няма да премина в панегирици, но е най-адекватния политик по високите етажи на властта тези дни.
Време е на Демократична България, на всички истински демократи да престанат да се срамуват от преки контакти и демонстриране на единно действие. Не е време за изключителност, а за взаимодействие на всички сили, които искат да свалят мафията от власт.
След 2 септември това не е просто въпрос на целесъобразност, а на инстинкт за оцеляване във враждебната среда на дълбоката полицейска държава на Борисов и Доган.

Фейсбук