Не желая да съм част от зомбираното мнозинство-искам да ме запишат в конституцията като малцинство

Няма как да задам въпроса дали знаете по какво се различава сър Пол Маккартни, родом от Ливърпул, от Слави Трифонов, родом от Учиндол, защото ще ми се обидите, че подлагам на съмнение интелигентността ви. Ето защо ще спомена само един малък, но достатъчно показател детайл за разликата между тях.

Шефът на испанските комунисти Сантяго Карильо катастрофира на преди години на изборите в Испания, защото не можа да отговори на журналистически въпрос колко струва билета за градския транспорт. Ако спонтанно попитат Трифонов нещо подобно най-вероятно и той ще изпадне в недоумение.

Трифонов не можете да го видите в градския транспорт. Той отдавна се е взел на сериозно, макар на сцената да се прави на смешник. Варди го навсякъде охрана, вози се в лимузини. Играе го звезда и се е самоназначил за защитник на България от Македония и – разбира се- от предателите. За такива обявява българите, които не мислят като него, особено по отношение на Македония, чието съществуване практически не признава. 

Къде ти ще се мери с него сър Пол Маккартни! Вози се в публичния транспорт, защитава правото на Украйна да се защитава от Русия и през ум не му минава да размахва патриотарски лозунги и знамена. 

 

Да попитам тогава друго, което също е на ръба на обидата за интелигентния българин. Какво е общото между борбата срещу допускането на Северна Македония до началото на преговори за членство в ЕС и прокарания от бившия приятел на Трифонов Турски поток?

Общото е, че и в двата случая става дума за обслужване на руския и сръбския интерес. Както Путин отрича да води война в Украйна, така Борисов отрича Турски поток да е руски и го прекръсти еднолично на Балкански поток в опит да заблуди някого “ Успя” толкова, колкото Путин успява да излъже света, че войната му в центъра на Европа е само “специална операция”. 

Тошко Йорданов, верен на своя вожд, обяви Крим за руски през 2014 г. и ме нарече “русофоб” още преди да ми даде думата да обясня от екрана защо полуостровът не може да се смята за руска собственост. В днешно време той, както и началникът му, избягват да се произнасят по този въпрос, който е лакмус за позиционирането по разлома Путлер-Зеленски. Но са се вторачили във ветото, което не било българско вето за Северна Македония, “аргументират” се учениците на руската пропаганда у нас. 

Честно казано, като гледам кои са защитниците на несъществуващото според тях вето, ми иде да се призная за малцинство и да поискам да бъда записан като такова в българската конституция. Дано Макрон ми помогне да си защитя правото на несъгласие с едно мнозинство, част от което не желая да бъда.,

https://ivo.bg/2022/06/20/%d0%bd%d0%b5-%d0%b6%d0%b5%d0%bb%d0%b0%d1%8f-%d...