Никой и нищо няма да направи за вас.

Stefan Gamizov

Събуждат се и си лягат само с мисълта, че Газпром плаща рушветите в натура, както Пабло Ескобар е плащал за пренесения кокаин с част от него, което ги кара да гледат как природния газ може да им донесе 5 милиарда евро пари от корупция за няколко месеца от транзит и покупка на руски газ, манипулация на цената на електроенергията и изкуствената инфлация от това.
Двата картела Кали и Меделин в разцвета си са печелели 4 милиарда долара или по-малко от това, което се печели криминално в България от газ и електричество.
Русия е под санкции и по някакъв начин прилича на наркокартел - преследвана е и много неща вършени с нея са обявени за престъпни.
Затова и действа като наркокартел.
Кокаина ѝ е газа, а местните ѝ български корумпирани политици са нейни трафиканти.
Газът стана скъп като кокаин и нашите корумпирани политици загубиха възможност да мислят от мисълта за милиардите от корупция от газ и електричество сега.
Тези ферарита, ламборджинита, къщи с италиански дизайнери за милиони, вили по Франция и апартаменти в Лондон, не са от предприемчивост и капитализъм на пазара, а само от държавно покровителствани грабежи.
Първо Продължаваме Промяната и ДПС, ползвайки създаденото от ГЕРБ създадоха система за разпределение за богоизбрани на милиарди, “защото тока е скъп”, но пропуснаха да обяснят, че цената на електроенергията първо се манипулира, за да е скъпа и колкото по-скъпо я манипулират, толкова повече пари ще се раздават на корем, а сега дойде време да се леят милиарди в джобовете на същите богоизбрани, но от газ.
Не въведоха данъци за свръхпечалби от елекроенергия, защото така държавата, а не някой определен щеше да прибере парите.
Истинска кокаинова превзета държава от престъпни картели, но кокаина е електричеството и руския газ.
Садистично и смъртоносно.
Безпощадно за българите до последна капка живот в тях и пълна разруха на и без това лошо функциониращата българска държава.
 
карикатура : Tchavdar Nikolov