Николай Милчев: Преговори за политики без имена на министри. Айде бе!

Николай Милчев

Водят се разговори за съставяне на правителство, обаче не ставало дума за личности и министри, а само за политики. Колко тържествено и всеотдайно! Никога, ама никога да не ви минава през ум, че това е вярно - истината е тъкмо обратната. Най-много ги интересува кои ще са министрите и особено баш първият министър.

За онези, дето им се искаше да работят през седмица за доброто и благоденствието на народа, личностите са пътеводна светлина. Друго си е, като наше момче седне на правилното място. Един телефон, и ти светва пред очите.

 

Помислете си само – кое препъна колата на злощастния проектокабинет на Николай Василев? Десетината изречения, назовани програма, или самият величайши образ на бившия царски министър? Всички се пулеха и взираха в предложенията за министри и там търсеха кусури – били от младежкия отбор, дипломите им били много чужбински. С така наречената програма народът главно се забавляваше и смееше.

 

Сега пак е същото. Политиките, които трябвало да се случват, били алфата и омегата. Като станело обединение около тях, и готово. И представете си лицемерието – чак тогава на политиките щели да им се търсят малки имена и фамилии.

 

От тези лъжи ме заболява главата.

 

Да не би БСП да е спазило левите си обещания? На мен лично плоският данък ми е любимо ляво достояние.

 

Или пък СДС – всичко спазиха сините лъвчета точно както го изрекоха на митинга на Орлов мост. Така си проведоха политиките, че вече са почти колкото орлите на моста.

 

Или ДПС – там е ясно – щом е добре на върха, щом горе грее слънце, и в усойните долини, и по сухите баири трябва да е същото. Трябва, ама не е.

За НДСВ е безпредметно да се споменава – имотите на гостенина от Мадрид изчерпват въпроса.

 

Или някой ще ме убеди, че за господаря от Банкя личностите нямат значение? Нямат само защото ги захвърля една след друга като играчки в прахта и ги заменя с други.

И за Нинова също личностите нямат значение. И ще е така, докато БСП съвсем се обезличи и обезличности.

Каквото и да ви говорят, внимавайте в имената и в картинката с имената. Вгледайте се и в служебното правителство и вижте – кои министри работят и се потят и кои се ослушват и гледат да свърши мачът.

 

После пак вярвайте, че личностите нямат значение...

 

И не забравяйте никога – политиците се мразят, завиждат си, дебнат се, подливат си вода, ревнуват се и не заради вас, а заради едни неща, дето им викат столове, кресла, тронове, ракети.

 

Николай Милчев

Николай Милчев: Преговори за политики без имена на министри. Айде бе! (frognews.bg)