Николай Събев: Извинете ме, подведох ви за Промяната

Един от най-големите спонсори на "Продължаваме промяната" и бивш министър на транспорта в правителството на Кирил Петков - Николай Събев, се извини на последователите си. 

Собственикът на куриерската компания "Еконт" моли всички, които са го последвали, "за да направим България по-добро място, като Променим системата политически", да приемат неговите извинения.

"Не се справих. Реших, че са назрели условията и хората имат нужда от промяна. Извинете ме. Подведох ви", пише още той. 

В понеделник - точно час преди да върне мандата, номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел даде брифинг с издигнатия от "Продължаваме промяната - Демократична България" кандидат за министър-председател акад. Николай Денков. Двамата потвърдиха, че те ще ще се редуват като премиер и вицепремиер.

Ден след последните парламентарни избори на 2 април бившият министър заяви, че ако са почтени, "Асен Василев, Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат ПП".

В районите, където Лорер и Василев бяха водачи – Варна и Хасково, ГЕРБ постигна по-висок резултат от коалицията ПП-ДБ. 

Основателят на "Еконт" напусна партията през октомври миналата година с думите: "Политическият start-up вече е утвърдена партия, аз съм спокоен за бъдещето ѝ". Събев се отказа и от депутатското си място след миналите избори.

https://offnews.bg/politika/nikolaj-sabev-izvinete-me-podvedoh-vi-za-pro...