Нуланд за ядрените заплахи на Путин: Ако се стигне до това, Русия никога няма да се възстанови

https://telegraf.com.ua/novosti-evropy/2022-04-29/5703794-nuland-o-yader...

Съединените щати дадоха да се разбере на Путин какво ще се случи, ако той реши да нанесе ядрен удар.

Нито кървавият диктатор Владимир Путин, нито Русия някога ще се възстановят, ако Русия започне ядрена война .

Това каза заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нуланд в интервю за meduza .

Нуланд говори за това как САЩ възприемат заплахите от ядрена война, които, например, чуват по руската държавна телевизия почти всеки ден. Според нея САЩ работят по подобен сценарий. В същото време служителят каза, че ако Кремъл извърши военно престъпление от такъв мащаб, Руската федерация никога няма да се възстанови от последствията.

"Това е крайно безотговорно поведение за страна, която е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Дай Боже Путин или неговите генерали наистина да са готови да вземат такова решение. За съжаление от началото на този конфликт вече разбрахме, че заплахите от Путин трябва да се приемат сериозно.Затова САЩ и нашите съюзници се готвят за такова развитие на събитията.Но ако се стигне до това ще е военно престъпление от такива мащаби, от последствията от което нито един нито той, нито Русия някога ще се възстановят. Определено не в нашия живот“, каза Нуланд.

Припомняме, че ръководителят на Пентагона каза, че Русия не трябва да тръшка със саби ядрени оръжия .

По-рано украинският външен министър Дмитрий Кулеба каза, че Руската федерация е започнала да заплашва с ядрени оръжия, защото губи войната 

 Превод : Под лупа