Обещанията за рязък скок на средната заплата може да се прочете и като призив за повече от същото - че богатите ще стават много по-богати, а бедните малко по-бедни.

Ilian Vasilev

Обещанията за рязък скок на средната заплата може да се прочете и като призив за повече от същото - че богатите ще стават много по-богати, а бедните малко по-бедни. Като средната температура в болницата - едни ще има 40 градуса, други 35. Тоест идеално става за лозунг за по-нататъшна олигархизация, тъй като преразпределението на публични средства, роди повече милионери у нас, отколкото предприемачеството и иновациите. Социалното разслоение и разделение са основна спирачка за развитието ни, а не плод на демокрация или малфункция на пазар, който просто отсъства. За това нито Пеевски, нито Борисов, нито Доган, нито олигарсите на властта, които биха фалирали без патерицата на публичните средства, могат да се считат за "десни", капиталисти или демократи. Те са просто престъпници.
Иначе ме втриса като обещават да направят България страна на милионерите, 7 милиона бълграри по един милион са си някаква там 7 трилиона лева. Невъзможно?! Вече бяхме милионери в средата на 90-те. Еврото става 195 лева и ..... сме милионери.
Не, мерси. Изобщо пътя на популизма никога не е бил градивен.
Фейсбук