Отказът да управляваш е вид управление. Така управляват ДПС. ДПС са продават стабилност. Точно като групировките от 90-те, ДПС прибират такса спокойствие.

 
Ива Митева по Нова днес
1. Не искаме избори
2. Няма да подкрепим правителство на ПП
3. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ
4. Не искаме избори
5. Искаме да управляваме
Това чухме за 5 минути. Политиката на абсурда не е случайна. ИТН имаха възможност да съставят правителство два пъти. Не го направиха. Няма да го направят и сега. Отказът да управляваш е вид управление. Така управляват ДПС. ДПС са продават стабилност. Точно като групировките от 90-те, ДПС прибират такса спокойствие. Ако интересите им са гарантирани, те не закачат правителството. Ако обаче управляващите не се съобразяват с тях, ДПС използват влиянието си в определени институции, икономически сфери и служби, за да изнудват опонентите си, докато не получат това, което искат.
Карадайь от седмици предупреждава, че ще има избори. Целта беше да върнат ПП на масата за преговори. Не само, че ПП отказаха да преговарят, но настояваха, че ДПС трябва да понесе отговорност за корупцията. Когато разбраха, че няма да ги купят, ДПС използваха дъщерната си фирма ИТН, за да се опитат да съборят правителството. ИТН не е на Трифонов, а на Доган. Това, което Трифонов се опитва да представи като морал, са всъщност интересите на Доган. Тези интереси бяха застрашени няколко пъти от това правителство. Ето няколко примера:
Европейската прокуратура дойде в България
Прави се опит да се създаде закон, подобен на Магнитски в България
Парите за фирмите, свързани с ДПС спряха
Кирил Петков води преговори с партньорите ни в САЩ и ЕС да изолират ДПС
Големият грях на това правителство е, че продължи борбата срещу Сарая, която започна през 2020-та. ПП отказаха да се подчинят и сега наказват и тях и нас.