Откриха боеприпаси при арест в Приморско, може да са свързани с убития данъчен шеф

Арестуван е мъж, който веднага е откаран в спецпрокуратурата в столицата

Боеприпаси са били открити в къща в Приморско, в която призори на 14 февруари е арестуван мъж, заподозрян във връзка с убийството на данъчния шеф Ивайло Стаменов, съобщи 24 часа.

Адресът е бил атакуван от спецполицаи около 6 ч. сутринта. В акцията на ГДБОП са участвали и служители на ОД МВР Бургас. Веднага след задържането му мъжът е откаран в спецпрокуратурата в столицата. Паралелно с този арест са проверени още няколко адреса в Приморско. За няколко часа са били задържани двама братя, за които имало данни, че са близки до арестувания  мъж, довериха запознати. 

Също рано сутринта на 14 февруари полиция е атакувала и няколко адреса в Бургас, които се намират на територията на Пето РУП. В някои от тях били открити наркотици. От Областната дирекция на МВР обаче отказват информация по случая.

Килър стреля по данъчния шеф Ивайло Стаменов на 18 декември в центъра на София. Шефът на Фискален контрол в НАП почина в болница няколко дни по-късно. Източници от прокуратурата и полицията в София не отричат за арести, но и не потвърждават връзка с убийството.

http://www.faktor.bg