Отново обяснявам за прословутата салфетка на Чърчил с процентите.

Даниела Горчева

 

ВЪПРОС 
КОГА е окупирана България от Съветския съюз?
На 8 септември 1944!
Кога лети Чърчил за Москва, където се разправят със Сталин?
ЕДИН МЕСЕЦ ПО-КЪСНО!
Нещо да ви светва? НЕ?
Ето какво трябва да знаете преди да коментирате:
1.Според Хагските конвенции за водене на война, страната, която завладява и окупира дадена държава, е суверен до сключването на мирните договори. 
СССР завладява изневиделица, без повод и причина България, с която през цялата война е бил в дипломатически отношения (а когато България от немай-къде и за да не бъде окупирана от Третия Райх, се присъединява към Тристранния пакт,  Сталин и Хитлер са съюзници и то от ДВЕ ГОДИНИ!).
С нахлуването си в България,  СССР поставя съюзниците си пред свършен факт. 
2. Според гореизложеното в международните конвенции за водене на война, съветските окупационни власти имат 100% власт в България  до сключването на мирните договори и изхвърлят и американската, и британската мисия от България през септември 1944. 
ПОВТАРЯМ: 100% съветска окупация. 
И затова през октомври 1944 Чърчил лети до Москва и договаря 25% западно присъствие в България до сключването на мирните договори през 1947.
 С две думи: от 100% окупационна съветска власт,  след намесата на Чърчил  остават 75% окупационна съветска власт в България. 
3. Това важи до края на войната. Не по принцип. Не за десетилетия. А само до края на войната и сключването на мирните договори!
4. След края на войната Сталин не спазва уговорките в Ялта.
5. Никой никога не му е давал България. Нито в Техеран, нито в Ялта,  нито на въпросното съвещание в Москва през октомври 1944!
България не е предадена/продадена  от Западните съюзници,  а ЗАГРАБЕНА от Сталин.

Фейсбук