"От всекиму според възможностите - на всеки му според нуждите"! И кво правим като нуждите надвишават възможностите? Ами как какво, фалит на системата!

Biliana Ambareva

Пиша този пост в отговор на поста за "справедливия" комунистически строй на

Благовеста Миролюбова , който един ден щял да се сбъдне. Комунистическата философия е създанена за да може мързеливите и некадърните да живеят като кърлежи на гърба на работливите и съзнателните. Като цялата тази грозна истина е облечена в красивите думи за "еволюирало" съзнание, братство и равенство. Нищо чудно, че самите му идеолози нямат нито един ден трудов стаж. Маркс го е хранил Енгелс, а четейки биографиите на разните велики "вождове и учители" ми направи впечатление, че всички са се "запознали с марксизма в ранна възраст" и никой от тях не е пил вода потен. "От всекиму според възможностите - на всеки му според нуждите"! И кво правим като нуждите надвишават възможностите? Ами как какво, фалит на системата!

А това, че хората не са волове да ги ръчкаш с остен да теглят трябва да бъде обяснено най-вече на комунистите. Социализма и робовладелческия строй са единствените, в които хората са работили безплатно. И крепостните в Русия, ама то си е било баш робство. При комунизма обаче, те омайват със сладки думи, че работиш за благото на всички, за Родинната, демек за себе си, ама не точно. Ако приемем, че мързеливите били болни, то работливите не са ли де факто ръчкани като волове, да теглят и за тях? Ама не било така, щото всичко опирало до съзнанието! Демек баламите, ще теглят за всички с промито съзнание, че го правят за общото благото, докато мързеливите ще щракат с пръсти. Ехааа! Е не излиза ли, че комунизма е строй, в който мързеривите и неспособните живеят на гърба на работливите и съзнателните?! Това не е ли най-голямата несправедливост!?
В природата се нарича паразитизъм, а когато паразитите станат прекалено много, приемника умира.Така умират бездомните кучета, когато глистите станат прекалено много те буквално изяждат храната му и то умира от глад. Обаче аз, щото съм била недорасла и съм със съзнанието на "алчен капиталист" не съм могла да схвана колко са полезни всъщност глистите за кучето! И каква чест е за всяко куче да ги храни в името на общото благо! Ти да видиш!
Всъщност, точно комунистите превръщат всичко в "капитал" и обясняват всичките злини с него. Ще отговоря на два въпроса, които ми бяха зададени, цитирам: "За теб човек, който се жертва за да спаси другите е глупак? Друго е да го направи за $1 000 000? " Говорим за мързеливите, нали?
Аз бих помогнала на всеки, който има желанието да се усъвършенства и полага усилия и труд. И да, не бих помогнала на никой, който просто го мързи! Що за малоумие хем да проповядваш отговорност пред обществото и да изискваш от едните да бъдат "класово осъзнати", хем тотално да пренебрегваш дрегите, които ги мързи?! Що за идиотщина да обвиняваш работливия за глада на мързеливия, щото не искал да се жертва?! Че кое животно иска да се жертва в името на паразита? Нима трябва да храним глистите, вместо да се излекуваме от тях? А защо пък да не променим съзнанието на мързеливия, а? Щото това става много по-лесно, като го оставиш гладен. Тогава ще бъде принуден работи и глада лесно ще го излекува. Ама вместо това, комунистите внушават на работливия, че трябвало да го храни!? Класово "осъзнатите" индивиди обясняват всички злини с капитала и измерват равенството пак с него. В техния "идеален" свят, където един ще работи, а трима ще лежат, щото тоя дето бачка бил с "еволюирало" съзнание всички ще имаме по равно, но никой не говори за времето! Да, времето! Странно ли ви се вижда?
Моята логика не е на егоистичен капиталист, а на родител създал 2 деца.
Та вместо да работя 4 или 6 часа и да прекарвам времето със семейството си, вместо да дам на децата си всичко от себе си, аз ще блъскам да храня някакъв търтей, който от скука е направил 2-3 деца, та трябва да храня и тях за сметка на времето, прекарано с моите деца?!
 
Фейсбук