От Локхийд увериха президента, че работят усилено за производството на българските F-16

Представителите на „Локхийд Мартин“ са уверили президента Румен Радев, че компанията работи усилено за възстановяване на линията на производство след трудностите, предизвикани от пандемията.

Те са изразиха и готовността си да подкрепят българските Военновъздушни сили с експертиза за изграждане на необходимото наземно оборудване и за поддръжката на изтребителите F-16, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Румен Радев призова за решения, които да не допуснат България да загуби отбранителни способности след изтичането на летателните ресурси на изтребителите МиГ-29, предвид обявеното забавяне на доставката на закупените от страната ни изтребители F-16 Block 70. 

"България има амбицията процесът на модернизация на Въоръжените сили да не се свежда само до закупуване на отбранителна техника и оборудване, а да води до трансфер на технологии, който да стимулира българската отбранителна наука и индустрия", каза още президентът. Той подчерта, че индустриалното сътрудничество и обменът на технологии стимулират производства с висока добавена стойност и създават перспективи за дългосрочно и устойчиво партньорство.

https://offnews.bg/politika/ot-lokhijd-uveriha-prezidenta-che-rabotiat-u...

Tags: