Падне ли смокиновото листо "антифашизъм", с което родителите им прикриват срамотията си, лъсва се голотата на сталинизма и тероризма.

Даниела Горчева

Ровейки се в разни архиви и документи открих БЕЗСПОРНО доказателство, че ген. Луков е бил категорично ПРОТИВ каквото и да било участие на България във войната на страната на Германия ( и изобщо, на която и да било страна освен, разбира се, отбранителна в случай, че България е нападната) !
През 1943 година е арестуван, разследван и разпитван от следствието и съда Коста Списаревски, чичо на Димитър Списаревски.
Коста Списаревски е изправен пред съда за това, че е издавал нелегален пропаганден Политически бюлетин (издал е общо 10 броя за периода 1942-1943).
Коста Списаревски е юрист, дипломат, публицист, журналист, съратник на Яне Сандански и Христо Силянов, член на ВМРО.
В своя нелегален Политически бюлетин, издаван тайно през 1942- 1943 Коста Списаревски критикува остро Богдан Филов и българското правителство за прогерманската му политика и особено остро Германия и самия Хитлер. Твърди че Германия ще загуби войната и общо взето статиите му са доста разумни и логични, но на моменти в тях има и някои голословни партизански нападки срещу Данаил Крапчев, софийския кмет инж. Иван Иванов и др., които не му правят чест.
Както и да е.
В показанията, които Списаревски дава пред следствието и съда има важна информация за ген. Луков. Питат го защо твърди в своя Политически бюлетин, че България не е готова за война.
Ето какво казва Коста Списаревски:
"В брой 5 се говори, че България не е готова за война... Пет-шест месеца преди убийството на ген. Луков, той в кантората на фабриканта Русчев и др. каза, че :
"Най-напред ние не разполагаме с храни, липсват ни и пари, ако започнем войната нужни са ни 40 000 000 лева дневно..."
"В друг брой писах, че аз вярвам в здравия разум на Н.В. Царя, че той няма да вкара България във война. Да поддържам тази мисъл съм имал за кредо думите казани пред мен от моя роднина , покойния ген. Христо Луков..."
В брой 10 на неговия Политически бюлетин става дума убийството на ген. Луков.
Списаревски се възмущава, че убийците му не са заловени, че правителството прави малко, когато е убит виден офицер и политик и пише, че подобно убийство във всяка друга страна би довело до оставката на министъра на вътрешните работи.
Същевременно той изказва съмнение, че това е дело на комунистите, защото според него те били по масовите атентати и били достатъчно хитри да не си причиняват разправии с полицията заради едно убийство, от което нямат никаква полза.
Списаревски разсъждава логично, но той не знае, че самите комунистически терористи идея нямат защо аджеба трябва да убиват Луков. На тях им е спусната заповед и те като едни фанатизирани сталинисти и обучени терористи изпълняват "партийната" задача. Задачата обаче идва от Москва. Причината? Сталин се кани да завладява България, а ген. Луков е опасен противник, има отлични качества на офицер и военоначалник, притежава силна харизма и е способен да организира защита на Отечеството. Руснаците са яли бой не само от конницата на ген. Колев и добре знаят как умеят да се бият българите в защита на своята свобода.
Ето как рано или късно се лъсва лъжата на комунистическите престъпници, а с тях лъсва и невежеството на пишман интелектуалците, послушно папагалстващи съшитите с бели конци "антифашистки" тези на комунистическите наследници.
Зер, падне ли смокиновото листо "антифашизъм", с което родителите им прикриват срамотията си, лъсва се голотата на сталинизма и тероризма.
 
Фейсбук