Патрулките на властта трябва да бъдат осветени

Иво Инджев

Каракачанов обеща пред БТВ днес да провери защо патрулка е пазела една от (не много) тайните квартири на задкулисната власт. https://www.dnevnik.bg/politika/2020/07/23/4094733_den_15_protestut_zapochva_s_obeshtanie_za_iznenadi_mvr/?ref=home_mainStory

Доживях да видя казус със снимка на патрулка, която охранява корумпирани и недосегаеми за правосъдието великански джуджета. Дори и протест на този адрес се състоя.

Многократно съм призовавал за отговор на въпроса какво са правили полицейските патрулки на адреса, на който обявих в последното си предаване като телевизионен водещ на 8 октомври 2006 година като сградата в скъп софийски квартал, където президентът Първанов е получил подарък под формата на два мезонета от бизнесмена Манджуков, оръжеен търговец с руска връзка в бизнеса и спонсор на предизборната му кампания, “оказал” се след това и благодетел на умиращия червен лебед в. “Дума”.

Публикувал съм снимката на патрулка, охраняваща този адрес веднага, след като съобщих координатите на този адрес от екрана на същата БТВ в последното предаване “В десетката”. Полицаите са били инструктирани да лъжат, че са там заради някакъв обир. https://ivo.bg/2020/01/26/медийният-любимец-румен-петков-онагл/

Патрулката е била изпратена да пази гърба (за да не кажа нещо благозвучно по аналогия с друга част на тялото) на шефа му Георги Първанов, внедрил Румен Петков като свой вътрешен министър в тогавашното правителство. 

Същият Петков днес се пъчи като протестиращ бос на Първановата партия АБВ, създадена с държавен ресурс в края на втория мандат на бракониера от Сирищник. Петков отново е подставено лице, но сега вече се зъби срещу сегашната власт на Борисов, с когото в предишни години си беше на “Бойко”, както е известно.

Омертата около патрулките, изпращани да пазят мафиоти и да охраняват от журналистически погледи президентски далавери, заслужава да бъде разбита. Дори и да са минали 14 години. 

Или трябва да се примирим, че у нас за всяка гадост има давност, особено ако гаднярите са си назначили свои подобия да им охраняват миналото?