Пеевски изплува с тезата "набедили са ме", но с ясното съзнание, че в САЩ няма шанс, защото тепърва ще се разкриват нещата около КТБ.

Ilian Vasilev

 

Пеевски изплува с тезата "набедили са ме", но с ясното съзнание, че в САЩ няма шанс, защото тепърва ще се разкриват нещата около КТБ. Идеята, която руснаците са му подали, че може да се договори като Дерипаска с Министерството на финансите на САЩ е абсурдна.
Селските му номера, които минават у нас с офшорките, с адвокатски схеми на представителство, отдавна не минават в Европа или отвъд Атлантика..
Мога да го успокоя "колкото и да е влиятелен медиен олигарх и приватизатор" не той има решаващо значение в случая. Самата идея, че някой отделен българин може да предизвика към подобно решение американски официални власти е нелепа.
Първи, които се отрекоха от Корпулентния бяха ДПС - не било политически въпрос!? Санкционирането на Пеевски не било политически въпрос за партията, която дишаше през него до скоро. Как да не повярва човек? Утре Данчо Цонев ще изиграе етюд пред медиите в този смисъл.
Доган ще се покрие, но въпросът е дали Пеевски ще си замълчи и приеме да "обере пешкира".
Същата работа е и с Борисов, който толкова е оплетен в корупционни схеми с Пеевски, че ако последният заговори, ефектът ще е неутронна бомба.
ГЕРБ трудно ще намерят среден път между нуждата да останат поне видимо проамерикански настроени и невъзможността да приемат този акт на американското правителство, за който са били предупредени. Могат разбира се да обвинят, както прави, Пеевски някакъв дежурен виновен олигарх, който ги порти, могат да искат повече доказателства, или да искат време за да проучат документите, но след като разкритията за чудовищни корупции излизат всеки ден - няма как да се дистанцират.
Борисов може да се опита да жертва някои от близките си за да остане относително по-"сух", поне да не го вкарват в затвора, но му е прекалено късно и прекалено е осветен с личното си участие.
И за капак - нямаме планове да се виждаме с Иван Гешев!? от американския посланик Херо Мустафа - да му го преведа - означава бламиране. Може е институция, но доверието от него е снето.
Изобщо има ли някой, който още да мисли, че изборите на 11 юли няма да произведат промяна?
 
Фейсбук