Перифразирайки Вазов......."за няколко мандата бавно и полека народа пропадна с няколко века "...

Цветан Лилков

 

Да сме в Европейския съюз освен всичко друго е и въпрос на късмет,защото голяма част от българското общество не споделя едни или други европейски ценности,а понякога и всичките.
Без значение дали те са върховенство на закона, дали са
добронамерената толерантност,свободата на словото или не на последно място правата на човека.
В този смисъл ГЕРБ спомогнаха най-много за да се отвори бездната между нас и цивилизования свят до степен подобна на извратения социализъм.
Така перифразирайки Вазов......."за няколко мандата бавно и полека народа пропадна с няколко века....." с допълнението.....
"защото пътя към Европа минава през идеологически ментета"
За това,по ирония на политическата съдба,макар,че България хвана последния влак за Европа все още се намира в последното купе на последния вагон.
След няколкото мандата на ГЕРБ вече висим и на последния буфер на българския влак за европейския съюз,но и инерцията му в европосока вече свършва.
Причината е в неграмотно прикачените товарни вагони пълни с гнили тикви,около които мишкуват патриотарски плъхове и болестотворни аптекарски калинки,защото няма кой да извърши дезинфекция и дератизация.
Няма,понеже другият товарен вагон е пълен с български мутри и милиционери на руски слугинаж и бивши съветски кондуктори на свободна КГБ практика,които разнасят из купетата на европейския влак безплатен "Новичок".
Последен в композицията е бронирания вагон, охраняван строго от частни гардове събирани от всички ъгли на СИК и
други нелегални поделения на ГЕРБ,защото по опис там са:
1.700 милиона държавни пари,отпуснати на Пеевски от ББР.
2.120 милиона държавни пари дадени на Цеко Минев за изкупуване акциите от ПИБ.
3.700 милиона от авантата на Черепа със Закона за хазарта.
4.70 милиона пак на ПИБ,подарени от ББР на фирми за изкупуване на кредити.
5.50 милиона на година подарени на Доган за "Студен резерв"
......и още много чували с пари и злато,които се охраняват от двойничка на Мата Хари.понеже не се побират в шкафчето........
Най-накрай на влаковата композиция,като консервена кутия на текезесарска каруца е закачена една тенекиена тръба за руски газ на стойност 3 милиарда лева.
Целта ѝ е да дрънчи и да известява всеки,че това вече е маркирана руска територия!
 
Фейсбук