Петков брани имиджа на проверяван от КПКОНПИ министър - с пост от Ватикана

Кризисен пиар за изчистване реномето на заместник-министъра на земеделието Иван Христанов, за когото стана ясно, че е разследван от КПКОНПИ, спретна в неделния ден премиерът Кирил Петков.

В следобедните часове министър-председателят качи снимка с проверявания за конфликт на интереси министър, със следния текст:

„Борбата за границата е борба за държавността! Благодаря на Иван Христанов и неговия екип за решителните действия на ГКПП „Капитан Андреево“.

Трябва да се отбележи фактът, че следният пост се появи във Фейсбук профила на Петков, докато той е на официално посещение във Ватикана и Рим.

Само преди дни стана ясно, че КПКОНПИ започва проверка за установяване наличие на конфликт на интереси срещу Иван Христанов, заместник-министър на земеделието. Христанов се прочу през последните седмици с акцията на „Капитан Андреево“, при която се включи лично и премиерът Кирил Петков.

Както съобщи информационна агенция, бизнесмен изпрати писмо до медиите, в което твърди, че олигарх иска да му вземе бизнеса, който е свързан с фитосанитарния контрол на границата. Проверката срещу Христанов е въз основа на получен сигнал, в който е посочено, че той продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър - висша публична длъжност по смисъла на ЗПКОНПИ, съобщиха от Антикорупционната комисия.

В Търговския регистър няма отразено прекратяването на договора на Христанов за управление на частната фирма след датата на назначаването му за заместник-министър.

Следствие на „решителните действия“ на Христанов, за които Петков го хвали, на „Капитан Андреево“ бяха блокирани стотици турски тирове.

https://tribune.bg/bg/mrezhata/petkov-brani-imidzha-na-proveryavan-ot-kp...

Коментар "Под лупа": Оказва се, че зам.-министъра има афинитет към кредитните формации според Търговския регистър и то в комбина с чужденциhttps://bird.bg/tr/?v=view&guid=0DD3DD3F2A1DC98559DAE0BFA472A1F1AB878473...