Петър Пунчев: Кирил Петков днес окончателно скъса синджира с президентството

”Това, което видяхме от Кирил Петков днес, е еманципиране. Той се опитва окончателно да застане на сцената като самостоятелен политически играч. Той днес демонстративно и завинаги скъса синджира с президентството. Но той е на етапа, в който трябва да търси съюзници, а не врагове. Особено за Северна Македония. Въпросът с Македония ще очертае много ясно кои политически сили са направлявани от Москва и кои мислят модерно”.

Така журналистът Ппетър Пунчев комзентира думи от днес на премиера против президента и нежеланието му да свика Консултативен съвет.

 

Той коментира и вчерашния вот на недоверие: "Истината е, че и аз вярвах, че с някакви технически хватки ще се избегне това, което се случи. Също така възможно е да имаме още един кръг на раздаване, при който все пак ще се състави правителство и няма да се отиде на избори. Казвам го с известна ирония и с известна надежда. Това ще е единственото разумно, което може да се случи на България. Едни избори на есен и едни напролет с нищо няма да помогнат на България, а напротив - ще закопаят и малкото хубаво, което се е случило в последните дълги месеци. След още два или три кръга и идването на сили, които са с една шепа поддръжници на площада и техните сателити, направлявани от друга страна - съседна нам почти, тук горе на север, ще задълбочава неприятностите, които имаме и ще ни вади от орбитата на демократичните държави", каза още той по Нова телевизия.

https://frognews.bg/novini/petar-punchev-kiril-petkov-dnes-okonchatelno-...