Пировата победа на пируващата банда на четиримата

Новата четворна коалиция на ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и ИТН не се признава за такава. Точно както Путлер не признава неговата война да е война. Гербаджиите и аркадашите им в новото парламентарно мнозинство се наслаждават на резултата от своето сдружаване в ролята на победоносна за момента коалиция, но отричат, че я има, защото не са подписвали споразумение за общи действия.

Повтарям: “тука има” де факто нова четворна коалиция, “ но тука нема” такава де юре. Казват го същите победители на вчерашния колективен вот, спечелен от новата четворна коалиция, които подритват падналите от власт с подигравката, че не са имали дори коалиционно споразумение помежду си. Ха, ха, вярно е. Така е, нямаха. Само че и тази нова четворна коалиция няма такова, но това не й попречи да използва съюзените си гласове в гласуванията в пленарната зала и в комисиите. Редовно и все по-често гласува монолитно! 

Към това бягство от истината се прибавят и твърденията на победителите, според които досегашната четворна коалиция се е свалила сама. Тази опорна точка развиват днес от телевизионните екрани  видни гербаджии. Явно са се договорили да се оправдават по този начин за факта, че са гласували заедно с отцепниците от вчерашната четворната коалиция от партията на Трифонов, който е автор на спояващата бившата власт формулировка като  обща цел: ГЕРБ, Пеевски и техният Гешев да бъдат “изчегъртани” от властта. Сега им я предлага угоднически на тепсия в съюз с аркадашите от ДПС и с любимеца на руското посолство Копейкин ( няма аналог на казуса, при който друг български автор да е бил публикуван с антибългарската му филипика на сайта на руското посолство в София ).  https://www.mediapool.bg/protest-na-dps-i-vazrazhdane-privetstva-s-ovats...

Сред обясненията защо управляващите се били свалили сами се изтъква и ходът с арестуването на бившия премиер в Банкя. Една репортерка вчера дори направи преглед на събитията от прехода по аналогия и заяви, че това бил първият арест на бивш премиер в най-новата ни история. Нищо, че Андрей Луканов беше не просто арестуван, но и лежа месеци в ареста. Съпартиецът му Георги Атанасов, бивш премиер от последните години на комунизма ( 1986-1990), дори получи присъда от 10 години, но беше помилван от президента Желев. От студиото на телевизията обаче не възразиха на фалшивата новина и така позволиха зрителите да продължават да бъдат мамени с подменена фактология относно небивалото страдание на Методиевич.

Най-голямата лъжа, разбира се, си остават мотивите за свалянето на правителството. Не стигаше лъготенето в аванс по подозрения за някакво неродено предателство по въпроса за “Македония”, но вече и за празните хладилници заговориха днес гузните победители. Този дежурен реверанс към бедните е приложим от десетилетия спрямо всяко управление в най-бедната държава в ЕС, а изваждането му пред скоби в момента само подчертава отчайващата липса на логика в това да застрашиш задаващите се европейски милиарди с безотговорното организиране на хаос в управлението. 

ДПС вчера играха хоро на победата, а трябваше да друснат казачок пред Народното събрание, ако не бяха лицемери. На него трябваше да подскача не само Йордан Цонев, но и цялата “банда на четиримата” ( както в Китай наричаха заподозрените в заговор за сваляне на властта след смъртта на Мао).

Радост голяма “да е.. нихната мама” , както псуват мнозинството българи, които не не щат скорошни избори. Иначе казано, “бандата на четиримата” от новото мнозинство победи очакванията на мнозинството българи. Нищо добро не очаква пируващите за своята Пирова победа.

https://ivo.bg/2022/06/23/%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%...