Пламен Николов не е никакъв предприемач, а работник в американска фирма. Опита му на мениджър се състои в това, че отговаря за 14 човека.

Biliana Ambareva

От всичко, което прочетох за новия кандидат-премиер си направих следните заключения:
1. От високопарното му представяне за "доктор по философия на правото" така и не стана ясно на широката публика философ ли е или е завършил право. Това колко е доктор в момента бива оспорвано. 
2. Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, ЕМАГ, Плувни федерации и т.н. Аз също работя с Амазон. Работата с такива "големи клиенти" се състои в това, да продаваш стоката си на техните платформи. Аз дори не се занимавам с индивидуални клиенти - изпращам артикулите в складовете на Амазон и те ги изпращат на купувачите. Други "големи клиенти", с които работя са Еbay, Etsy и няколко по-малки дроп шипинг компании. 
3. Пламен Николов не е никакъв предприемач, а работник в американска фирма. 
4. Опита му на мениджър се състои в това, че отговаря за 14 човека.
„Голямата американска компания“, чиято предприемаческа "стратегия" се състои в това да продава шнорхели и плавници онлайн, нещо което милиони американци правят като мен от собствения си дом, е отворила 14 работни места в България. 
5. Големият "предприемач" никога не е имал собствена фирма и никога не е промотирал собствен бренд. 
6. Пламен Николов няма заслуга за идването на фирмата Финис Юръп ООД в България. Или казано по-простичко, не той я е представил на нашия пазар, а регистрираната в България през 2010г фирма го е наела на работа през 2012 г.
"Прекрасно" сглобеното CV, в което един нереализирал се в областта на образованието си индивид, понастоящем продавач да плавници, се лансира като предприемач и успешен бизнесме, хваща дикиш само пред електората на ИТН.
 В поликата такива индивиди се наричат "useful idiot", а самата схема адски ми напомня за Гинка Върбакова - явно са с един и същ автор. 
На снимката: Пламен Николов по време на придобиването на "15 годишния си опит в бизнес развитието и управлението на проекти."

Фейсбук