Пламен Орешарски се кандидатира за президент

Преди  дни Орешарски е имал среща с бившата шефка на кабинета си Мария Дивизиева, с която е обсъждал плановете си за президентската битка, научи ексклузивно BIG5.BG

Бившият министър-председател Пламен Орешарски се кандидатира за президент на изборите на 6 ноември. Днес той си е подал документите за регистрация в Централната избирателна комисия, съобщи в. "24 часа", цитирайки ЦИК.

Орешарски е издигнат от инициативен комитет.

Кандидат за вицепрезидент ще е Данаил Папазов, който беше министър на транспорта в правителството на Орешарски. ЦИК ще се произнесе за регистрацията на кандидат-президентската двойка в близките дни, след като бъдат прегледани внесените от инициативния комитет документи.

Орешарски беше министър-председател в правителството на БСП и ДПС от 29 май 2013 г. до 6 август 2014 г. Той пое властта след предсрочното оттегляне на Бойко Борисов при първия му управленски мандат. Управлението на Орешарски бе съпроводено с най-дългите обществени протести в България, които продължиха повече от година.

Преди  дни Орешарски е имал среща с бившата шефка на кабинета си Мария Дивизеева, с която е обсъждал плановете си за президентската битка, научи ексклузивно BIG5.BG. Дали й е предлагал да стане част от екипа му, предстои да разберем. Това, което знаем, е че Орешарскии бил сигурен в победачта си след балотажа.

http://big5.bg/