Полицаи дават положителни проби за дрога. Сега се сетиха, че тестовете не са наред (видео)

В МВР се оплакват от дефектни тестове за наркотици, не показвали реални резултати

Когато дойде ред и те да бъдат тествани, служителите на МВР се оплакаха от некоректни тестове за наркотици. Тестването започна по места и вече има служителите на реда, дали положителна проба.

Преди дни започна акция за проверката на полицаите за употреба на алкохол и наркотици. Тази сутрин зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР Генади Тенев обяви пред Nova, че практиката през годините показвала, че тестовете не показват реални резултати. Той заяви, че синдикалната организация подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави:

"Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни. Тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати. (...) Начинът една проба за наркотици да бъде сигурна е да се направи кръвен тест, а след това и проверка на кръвния тест."

Тенев съобщи, че вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това обаче се дължало на лекарства, които приемат. По думите на Тенев става дума за служители над 50 със здравословни проблеми.

"Тестът като покаже следват редица мероприятия, които стигат до отстраняване от работа унижаване на служителя. Не знаем МВР какво ще направи, за да компенсира тези хора за това, което преживяват в момента", каза Генади Тенев.

 

Според него сега ще излезе наяве фактът, че в МВР се използват успокоителни заради високия стрес и натоварване в работата им и че тази информация се крие от МВР. Тенев заяви, че повечето медикаменти, които съдържат вещества близки до наркотичните, са успокояващите.

Тенев заяви, че Синдикалната федерация ще иска "някаква компенсация от МВР", защото служителите са "унизени".

https://offnews.bg/obshtestvo/politcai-davat-polozhitelni-probi-za-droga...

Коментар "Под лупа" : ЕКСПЕРИМЕНТ НА NOVA: Как лекарства без рецепта могат да ни пратят в ареста - Неделята на NOVA

А кой тества ежедневно шофьорите на обществен транспорт или депутатите отчийто гафове са засегнати десетки и хиляди ?!!

*В Р. България към настоящия момент имат валидни разрешения за употреба следните комбинирани лекарствени продукти, съдържащи кодеин, които се прилагат в детска възраст при постоперативни болки: Paracofdal tablets x 10 х 20 Унифарм – АД, над 14 годишна възраст Aceffein tablets x 10 x 20 Актавис ЕАД над 15 годишна възраст Caffetin Forte tablets х 6 x10 х 12 Алкалоид ЕООД –над 16 годишна възраст

 

АКО ШОФИРАТЕ ВНИМАВАЙТЕ С ЛЕКАРСТВАТА СЪДЪРЖАЩИ КОДЕИН, КОИТО ПРИ НАРКОТЕСТ МОГАТ ДА ПОКАЖАТ ПОЛОЖИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ !