Половин милиард евро! ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, ГИНЧЕТО ОТ ИНЕРКОМ И ЧЕЗ

Grigor Lilov

 

- Как българските управници ще „компенсират” четири мафии, вкл. две световни, руски олигарси под санкции, могъща световна секретна служба и Руският съвет по сигурността, ръководен от Путин
 
Стартира втория стадий от операцията как няколко световни мафии, световна секретна служба, руски олигарх под санкции и Съвета за сигурност на Русия, ръководен от Путин, ще получат половин милиард евро от държавните български, наши пари!

http://www.sac.government.bg/news/bg/2021513-1

На този линк е решението, с което ВАС (Върховният административен съд) отмени решението на КЗК, с което забрани концентрацията - купуването на ЧЕЗ от Гинка Върбакова - Гинчето от "Инерком България“.
Според закона го отмени заради липса на достатъчно обосновано решение на Комисията за конкуренция, която забрани покупката.
Истината е, че не тази комисия, а Прокуратурата, правителството върху основата на евентуален доклад (несъществуващ) от ДАНС, Комисията за енергийно и водно регулиране трябваше да спрат тази сделка. И не заради недопустима картелна концентрация, а заради мафиотския й характер и връзката й с най-могъща световна спецслужба. Тя щеше да пипне тока на България, щедро възнаграждавайки и останалите участници от световното Подземие, които беше договорила.
Спряхме я аз и член на семейството ми (банкер) с риск за живота ни!
В битка срещу четири мафии!
- Две от тях са относително локални: българската и чешката, но другите две са световни и най-опасни - руската и сочена за най-могъща световна италианска - Н,Драгета.
- Спряхме я в сражение срещу видни политици, министри и ръководители на парламенти от три правителства – родното, чешкото, руското.
- Спряхме я в остро стълкновение срещу премиер – българския, ослушващия се чешки премиер и чешкия президент, подкрепящ ЧЕЗ и сделката.
- Спряхме я като Давид срещу Голиат – срещу ГРУ (Главното разузнавателно управление на Русия) и заместника на Путин в Съвета по отбрана и сигурност на Руската федерация.
 
Сега, с това решение на ВАС вече видимо започна да тече „компенсацията” – заради загубения половин милиард и възможността за препиране и колосване на немалко мафиотски милиарди чрез родния ток.
Как започна да тече? Така, както прогнозирах.

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1933673183415278

или

http://www.classa.bg/…/392772-%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0…

 

ІІІІІ § давам текста:
03 декември 2018
ГИНЧЕТО ОТ „ИНЕРКОМ” ЗАГУБИ ЧЕЗ
При такава афера всеки премиер, правителство и партийна коалиция във всяка що-годе цивилизована държава отдавна щяха да са изхвърлени извън властта под натиска на общественото негодувание и многохилядни протести.
Но и без общество и протести може да няма афера, както се видя – заради разкрития от един журналист и последвал международен скандал.
Но без общество и протести финансова компенсация за замесените заради провала на сделката задължително ще има - за Гинчето, правителството, коалицията.
Всеки ще си получи компенсацията.
Механизмът на компенсацията е ясен:
1. КЕВР не се произнася въобще, отказва да се произнесе и сега, макар че сделката е в сферата на неговата компетентност.
2. КЗК отказва разрешение на Гинчето и "Инерком" с неубедително доводи.
3. Гинчето и „Инерком” го обжалват в родния съд.
4. Съдът, вместо много бързо да се произнесе, насрочва делото за отказаното разрешение за пролетта догодина (май).
5. Така се създава, и то умишлено беззаконие. После съдът се произнася и на неговия фон Гинчето (съответно и скрилите се зад нея "и сие") завеждат дело срещу държавата в Страсбург (или арбитраж) някъде другаде по света. Претендират за половин милиард евро нанесени вреди поради пропадане на сделката им заради неполучено разрешение.
6. И печелят делото без проблем, след което данъкоплатците им плащат масрафа.
Възпроизвежда се историята с арбитража за АЕЦ „Белене” (бел.: правителството и парламентът прекратиха едностранно споразумението с руснаците само три дни преди да изтече срокът на действието му, с което България формира виновно поведение и съответно беше осъдена)
ІІІІІ § И още някои постове, с които маркирах епичната битка под повърхността на медийната шумотевица.
БЕЛЕЖКА: понеже някои от постовете не излизат в търсачката на профила независимо от думите на търсенето, МОГАТ ДА СЕ НАМЕРЯТ САМО С ЧУКВАНЕ ВЪРХУ ЛИНКА ИЛИ НЕГОВО КОПИРАНЕ И ПОСТАВЯНЕ В ГУГЪЛ. Понеже е неясно доколко съответният пост е видим и за други освен мен, пускам и дублиращи линкове там, където ги има
.
ІІІІІ § Битката започна с разгромяващ удар:
27 февруари 2018 г. :
Аферата ЧЕЗ: родна кукла, грузинци, евреин, странна банка на ветерани и десантчици от войни, а на дъното
"ГОВОРИТЬ МОСКВА" ЗАД ГИНЧЕТО
**** Грузинско-руско-български милиардер е зад сделката, но и той е нейно прикритие. Кой всъщност e застанал най-отзад?
**** Капанът със сиренцето за премиерите Борисов и Бабеш
§ Тексът може да се намери и в някои коментари по форумите чрез търсене в Гугъл по заглавие „Говорить Москва” зад Гинчето. Другаде го няма, защото щом стане дума за ГРУ (Главно разузнавателно управление на Русия), камо ли пък за заместника на Путин в Съвета по безопасност на Руската федерация всички у нас - без нито едно изключение онемяват.
.
Веднага след моя пост, в същия ден премиерът Бойко Борисов свика извънреден брифинг за ЧЕЗ в Министерския съвет.
И произнесе знаменитата си заплаха, че „тези гадове ще ги гоня този път поред и докрай.”
„Гадовете” беше адресирано към мен и човека (банкер) от семейството ми. Заплахата не беше само негова, а обща на лицата и структурите в сделката.
И гоненето започна както никога досега не е било, като не само бяха ангажирани олигархичните кръгове около премиера, ДАНС и другите ни секретни служби и бившата ДС, съдилищата, НАП, енергото (редовно ни изключваха тока), В и К и всякакви др. комунални служби, но дори притиснати от властта господ знае с какво редица наши съседи и близки познати.
На гоненето „докрая" на гадовете попречи немалка доза късмет срещу „случайностите на съдбата” и защитата от страна на ЕК и нашите европейски и атлантически партньори.
Независимо от международния скандал кабинетът, партийната коалиция и лично Бойко Борисов продължаваха опитите да пробутат по някакъв начин сделката заради поръчката от Кремъл и заради лични интереси.
Продължихме атаката
.
ІІІІІ § Този пост не мога да открия, не излиза в профила ми, за да дам линк и го вадя като текст от архивирането му, което редовно правя:
.
1. Собствени средства на Inercom на Гинчето: 20 милиона евро (всъщност са заемни, но са обявени като такива. А ако са собствени, нека данъчните да видят откъде падат и как не са платени данъците по тях!)
2. Резултат на търговско финансиране (моя бел. има идея и за облигационна емисия): 67 милиона евро.
3 Финанси от Global Victory Trust: 100 милиона евро ( моя бел. - регистриран в Люксембург анонимен инвестиционен фонд под № B207335, минаващ през три собствености, за да се укрият истинските притежатели и т.н. Въобще дълга история, достойна за поне два много, ама много дълги поста).
4. Банков заем от УниКредит Булбанк: 180 млн. евро
5. Банков кредит от Фибанк (ПИБ): 80 млн. евро
6. Рефинансиране на съществуващи заеми от Българската банка за развитие: 65 млн. Евро
Всъщност парите идват от московски източници, както посочих, от които над половината са пряко от ВТБ, а според документацията ми – пряко още 50 млн. и от ВТБ Кепитъл. Мънитате на италианската мафия ще дойдат след сделката, за да се препират чрез оборотите по сметките на тока
Забележете, че стойността на този първи прочит е 512 млн. Цената на родната ЧЕЗ е 320 млн., заемът на ЕБВР, който трябва да се върне – 116 млн.
76 млн. отиват в неизвестността.
Мисля, че ви е ясна тази „неизвестност” – дори и без да се налага да пускам документи.
.
ІІІІ § В нов пост още пояснения как ще се разделят и ще текат парите:
01 март 2018 г.:

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1581990938583506

~БОРИСОВ 1 СЕ ДОГОВОРЯ С БОРИСОВ 2 - ГИНЧЕТО~
„Премиерът” Борисов в качеството си на 1-во лице като местоимението „Аз” се договори със самия себе си в качеството му обаче на 3-то лице като местоимението „тя” (Гинчето).
Написал съм „местоимения”, понеже в случая и двамата са фигуранти, а не личности. Като фигуранти те обслужват и изпълняват роля, с която да спомогнат ЧЕЗ да се придобие от руската държава. Естествено, и с благинки за тях самите.
Както вече посочих в предишния си пост „Говорить Москва – зад Гинчето” това придобиване е основно от държавната руска ВТБбанк, която е на дъното на сделката и допълнително чрез държавната руска Сбербанк, която пряко участва с 100 млн. евро във финансирането на сделката чрез депозита на офшорката Global Victory Trust. Апропо, и двете банки са в списъка на санкционираните, но играят чрез тръстове, офшори, западни банки, както и чрез свои европейски филиали, които не са под режим на санкции.
Освен това в Надзорния съвет на ЧЕЗ, ако беше купен, трябваше да влезе адв. Найден Рачинов. На тази верижка е британската фирма Kennytel Project LPP . Тя - Kennytel, е акционер в Елинор АД. Зад АД-то изпъква фигурата на депутата от ГЕРБ Пламен Тенев Русев. Собствениците на Kennytel са панамската офшорка Bestwide Enterprice S.A. и офшорка в Белиз – Delait Secretaries Limited. По-натам верижката от тях е за милиарди и милиарди препрани мръсни пари от Русия и Молдова.
Напомням, че Борисов заяви с възмущение, че Гинчето щяло реално да има „само” 10% от капитала на нашенската ЧЕЗ.
Значи го знае! Знае, че е подставено лице, което ще обслужи руската държава, секретни служби, родни и чужди мафии - руската, италианската. Знае, че тези 10% са за родните акули и се е подредил сред тях, продължавайки да държи на това „Гинче”.
ІІІІІ § Понеже мафиите не мирясваха, последва нов разгромяващ удоар
11 март 2018 г.:

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1592839970831936

Световни мафии, пране на стотици милиони...
ПОДЗЕМНИЯТ СВЯТ НА ЕДНО ГИНЧЕ
*** Нарко- и криминална прегръдка на полето на електрическия ток с подкрепата на елита ни пали свещта на България
*** Скандални документи в инвестициите й
В този пост след като разкрих как са изпрани 200 милиона евро мръсни пари покрай друг бизнеспроект на Гинчето от "Инерком" визирах министър от правителството във връзка с „Н,Драгета” и попитах самия премиер какви ги бърка и дели с тази световна мафия.
(цитат от онзи пост)
***************************
"Г-н Премиер,
Трябва ли да считам, че освен разни родни мафии "Килъри" и световните мафии са стъпили не само при министрите ви (засега мога да го докажа за двама), не само сред елита от родни политици (вкл. опозиционни) и олигарси, но и пряко във Вашия кабинет?
Поканени лично от Вас, за да се здрависват и прегръщат с Вас, понеже стоите зад тази сделка и купувача в нея Гинчето?"
***************************
Година и половина по-късно министър беше арестуван във връзка с водната криза в Перник, но усилено разпитван за балите с отровен боклук, внасяни у нас от италианската "Н,Драгета". (и за тази афера имам разследване) Заслугата не е родна, а на италианските магистрати - родните им пречеха по всякакъв начин. И сега пречат - министърът е на свобода, а дело няма.
ІІІІІ § Давам и постове, разглеждащи „текущи компенсации” заради пропадналата операция - за замесените мафии и секретни служби, като и данни за основен килър на световната мафия „Н,Драгета”, шетал и у нас и за "заслуги" направен български гражданин.
21 март 2018 г.

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1603680536414546

Нов скандал около Гинчето
ГИН-ЧЕ(З)ТО СИ ВЗЕЛА ПАТРИАРШИЯТА ЗА ПОНЕ ПОЛОВИН ВЕК
*** И килърът на най-опасната световна мафия
... Чешкият гражданин Никола Молчан е присъствал на срещата на 13 март т.г. между екипа на "Инерком България" и ръководството на "ЧЕЗ-България".
Той е преговарял от страната на Гинчето и Инерком.
Гинчето и Инерком засега не отговарят на отправените им въпроси във връзка с тази среща.
Молчан беше и у нас през 2009 г.
Тогава беше задържан по обвинение, че е застрелял свой сънародник и негов съдружник във фирмата "Бохемия сити" Либор Мировски. Трупът на съдружника беше намерен на 29 октомври 2008 г. между селата Бистрица и Железница до София. Нарешетен с 4 куршума.
На 27 януари същата година Софийският апелативен съд го освободи от ареста, понеже нямало доказателства и "бил бит от полицията".
"Източници, запознати с разследването на смъртта на Мировски, коментираха, че действително има улики срещу Молчан, но по-голямата част от доказателствата били косвени (например, че по разпечатка на клетките на GSM на двамата се вижда, че те са били заедно на лобното място). Други от фактите оборвали защитната му версия. Така например Молчан се опитал да въведе, чрез полицаи, информация в системата на граничния пункт на летище София за това, че съдружникът му е "напуснал" България след датата на убийството"
"Това, че у него са намерени лични вещи на жертвата. Това, че вероятно е подкупил двама служители от софийското летище да регистрират паспорта на убития, за да изглежда, сякаш той е напуснал страната, по което се води отделно разследване. Докато докажем, че е имало корупция, тези съобщения (за корупция при освобождаването на Молчан от българския съд) са само слухове. “Разбира се, получихме оперативна непотвърдена информация и мога да ви кажа, че знаем сумата, която е била дадена, но както споменах, не можем да докажем това”.
Това е изказването, направено тогава по повод случая от Давид Родр, полицейски аташе на Чехия за Източна Европа.
Молчан има няколко фирми у нас или участва пряко и косвено в капитала им: "Фреш кафе и фууд" ООД, "Булгар инвест" ООД, "Бохемия сити" ООД,"Дем - 2004" ООД, "Топ инженеринг" ООД, "ЕСПА-България" ООД, "Де-ни 2007" ООД. В днешни времена името му е почистено от публичната част на Търговския регистър и реално той е само с една фирма.
В Търговския регистър са премахнати от публичен достъп и данните за Молчан и Италия (в поста за "подземния свят на едно Гинче" стана дума за световната италианска мафия Н,Драгета")
Според чешките ми колеги Молчан е разследван в Чехия два пъти за убийства - през 1998 и 2001 г.
По моите данни той е основен наемен килър на италианската страховита „Н,Драгета”, кръстосващ по поръчки в целия свят.
_______________________
Скандално е, но той е и български гражданин - вероятно за големите му "заслуги" към държавата ни и мафията ни.
______________________
.
ІІІІІ § И ОЩЕ ЕДНА КОМПЕНСАЦИЯ
11 януари 2019
ГИНЧЕТО ОТ ЧЕЗ И АВТОМАГИСТРАЛИТЕ
*** Гинка Върбакова – ключ към 1.35 милиарда лева и заобикаляне на обществените поръчки
*** Дали властта не компенсира и семейството и с тези пари заради провалилата се сделка за покупка на българската ЧЕЗ? ІІІІІ § БЕЛЕЖКА ОТ ДНЕС В прочутата комисия на парламента за корупцията разгледаха и аферата с дружество Автомагистрали. Няма дори думичка, дори точица от съдържанието на този пост. Ако не знаете - всички видни политици до един (без Борисов - на него му докладват) четат отдавна и редовно профила ми.
.
ІІІІІ § пореден пост как оневиниха Гинчето за прането на стотици милиони мръсни мафиотски пари като прелюдия към днешното решение за компенсация от половин милиард евро.
Давам откъси
.
16 февруари 2019

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2041626602619935

ГИНЧЕТО ОТ ЧЕЗ ОТЪРВА ЗАТВОРА
**** Притисната от "международните обстоятелства", родната прокуратура най-сетне потвърди някои от разкритията ми. ****
Нашумялата Гинка Върбакова, която щеше да купува ЧЕЗ, отърва затвора.
Прокуратурата потвърди, че тя действително е представила в ДКЕВР фалшиви банкови гаранции за 200 милиона евро, за да получи фирмата й лиценз за производител на ток. Така разкритията ми за тези фалшиви банкови гаранции и пране на мафиотски пари най-сетне получиха официалност, макар че последствия за измамницата няма и няма да има, както се вижда.
Извършеното е документна измама, която се наказва според Наказателния кодекс. Но Гинка Върбакова няма да бъде наказана.
Обяснението на родната Темида: гаранцията е частен документ и давността за незаконната му употреба е 5 години, които са изтекли.
"... към днешна дата този срок е изтекъл. Изтекъл е още при подаването на сигнала" - пише в Постановлението за отказ от образуване на наказателно производство
Ето защо Софийска градска прокуратура е прекратила преписката.
Какво ми направи впечатление в защитата на Гинчето от родната Прокуратура?
1. Престъплението е консумирано до 28.12.2015 г., но служителите на Темида приемат като дата началото му от 2010 г., за да се вместят в давностния срок.
2. Прокуратурата въобще не проучва и не разглежда всички фалшиви гаранции и документи, които доказах, а само един от тях.
3. Прокуратурата се пази като от огън дори да надникне в плетеницата от фирми и документи, които може да я отведат освен до руски спецслужби и руската мафия и до световна италианска мафия
Направи ми впечатление, че за пореден път прокуратурата не пожела да ме разпита за тази скандална афера с покупко.-продажбата на ЧЕЗ.
Така за пореден път установих, че макар и гражданин на Република България, аз съм лишен от основно конституционно право - право на съществуване!
Защото на практика не съществувам за съдебните и държавни органи у нас, каквито и разкрития да правя и каквито и сигнали да подавам.
Съществувам (заедно със семейството ми) за тях единствено когато срещу мен (а в последните години, за да не става скандал - срещу жена ми или дъщеря ми като за отмъщение към мен) е спретнато поредното фарсово съдебно дело, в които всичките ни граждански права се погазват брутално като с валяк, за да можем да бъдем осъдени на всяка цена.
Например по едно от тях официален държавен документ е отхвърлен като "несъществуващ", а за капак протоколът от заседанието на съда е фалшифициран - дори с моите изявления пред него (доказано чрез служебно направения магнитофонен запис) и втори път отново брутално фалшифициран въпреки изслушването на съответния запис.
Вече над година и два месеца нямам никакво произнасяне по случилото въпреки настояванията ми нито от Инспектората на ВСС, нито от Висшия съдебен съвет, нито от ръководството на съответния съд, чийто състав извърши тези брутални фалшификации!
Безспорно е според мен, че става дума за политическа репресия, защото поредица от различни такива случаи с отношението на най-различни държавни и съдебни органи и институции не може да е случайно или корупционно явление.
ІІІІІ § (бел.:след близо три години на фона на назряващия международен скандал Висшият съдебен съвет отговори, че той, ВСС е въздух под налягане, балон – „не разполагал с правомощия, както и Инспектората му да „проверяват факти и дейност на съдиите” (законът гласи точно обратното – задължение им е)
При това не ме разпитват и не ме зоват като свидетел и по др. важни дела - не само такива като например тази история с Гинчето и ЧЕЗ и февруарско-мартенските ми разкрития за нея, но и януарските за шесторното убийство в Нови Искър и да не броя нататък, че изброяването ще досади с дължината си.
Не ме разпитват и по дела и проверки с международна значимост, вкл. и такива, свързани с терористични организации и техни актове, довели до човешки жертви въпреки моето искане до тях. (взривените арсенали и складове у нас и атентата в Бургас) въпреки искането ми до Прокуратурата да се явя като свидетел.
**** знам защо - в книгата си „Дуел” фиксирах един ВИП самолет на Путин, една потайна среща в курорта Сочи и преки връзки на лица и основна фирма – превозвач от историята с атентата на летище в Сарафово с Хизбула и директно в иранската столица Техеран, както и с родната Корпоративна банка на руски секретни служби и санкционираният руски олигарх Малофеев.
***** БЕЛЕЖКА ОТ ДНЕС президентът и експремиерът ни тези дни представиха поисканите от техните колеги от Израел разговори като обсъждане на напечената ситуация в ивицата Газа. Но основната тема е била докога българската държава ще закриля терористите от Хамас и Хизбула, както и покровителите в арабски държави и Иран.
 
Фейсбук