Помогнах на Йовчева да се премести в Дубай. Това е вид семейство за г-н Борисов -обновена

Разработката е частично законна: Втора част от разследването на Антикорупционният фонд (АКФ) за ареста на Веселин Денков

"Не знам дали съм помагала на Васил Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йончева (Йовчева б.р.).", това заявява Ивайла Бакалова във втория епизод разследването на Антикорупционният фонд (АКФ) “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”.

Йовчева е жената, за която се твърди, че има дете от бившия премиер Борисов. Самият той отрича това.

Други твърдения, които Борисов категорично отрича, са, че той е купил къща за нея в Барселона. Миналата година стана ясно, че случаят се разследва от испанската полиция. Проверка има и от българската прокуратура.

Бакалова не каза подробности, само даде да се разбере, че Йовчева е искала да се мести и бившата мис България е помогнала за намиране на училище на детето ѝ. Това се е случило през ноември 2019 г.

"Ето ви едно доказателство, не за вас, а за господин Борисов, че никога не сме искали да му навредим или да го сваляме от власт. Сега го коментирам, защото в крайна сметка това е вид семейство за господин Борисов, въпреки че той отрича. А моето семейство е от 7 месеца в ареста", заяви Бакалова.

Втората част на разследването разкрива, че ресторантьорът Веселин Денков, арестуван по подозрение за участие в престъпна група, е предизвикал интереса на службите и заради подозрения, че е финансирал протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Макар че търсят уж лихвари прокурори упорито са разпитвали за организацията на уличното недоволство и търсят връзки с хазартния бос Васил Божков. Свидетели разказват, че са "чули" или знаят, че Денков е финансирал протестите чрез Божков. Става ясно и че един от свидетелите е някой си Ричард.

Тази теза е била докладвана и на бившия премиер Борисов. Това заявява в разговор някогашният му съветник Яне Янев, с когото близките на Денков се свързват за помощ. Разговорите им се записани със скрита камера. Янев не е искал заплащане за услугите си. Бившият съветник е много добре информиран за казуса около Денков и разказва, че срещу него всъщност имало две разработки.

"Има две разработки. Една е частично законна, за нея вашите адвокати би следвало да знаят, защото там е искано и разрешение за СРС. Там става въпрос за едни финансови транзакции, за суми с неизяснен произход и т.н. Втората разработка, за която се иска вече разрешение от съдия, но е отказано, директно да включат Веско и четири от приближените лица. Но в групата има и жена, за която е искано разрешение да ѝ се включат всички номера, през които може да осъществява комуникация", разказва Янев.

Задържането на Денков през септември 2020 г. е обилно отразено от медии с приятелско отношение към главния прокурор и правителството, при това с информация, която към онзи момент може да дойде само от разследващите. Във всички тези публикации за задържането му се говори в директна връзка с предполагаемо финансиране на протестите, а не като част от организирана престъпна група за лихварство, каквото е предявеното му обвинение. Като потенциален източник за финансирането на протестите при претърсване са иззети бижута на Денков и Ивайла Бакалова, с която той живее. Доказателствата за участието на Денков в организацията на протестите са обаче предимно показания на анонимни свидетели, които не са възприели лично нищо, а са „чували да се говори, че“. Освен това, така и не става ясно кое в крайна сметка би могло да бъде престъплението „финансиране на протест“. Сходни са доказателствата и за участието на Денков в организираната престъпна група за лихварство.

https://offnews.bg/politika/pomognah-na-jovcheva-da-se-premesti-v-dubaj-...

Защо когато казах, че ме рекетират да дам сериозен рушвет за освобождаването на един арестант, ме скъсаха от разпити. А когато заявих, че детето на Борислава е на Бойко, никой не ме търси? Това коментира моделът и жена до Веселин Денков Ивайла Бакалова пред ЕВРОДИКОФ.

 

"Не искам да влизаме в детайли относно детето на Борислава Йовчева, но аз познавам Бойко Борисов от кампании през 2001г. Не съм го виждала от години. Той не ми е изпращал Борислава Йовчева. Тя се свърза с мен чрез приятелка с идеята да й помогна да се установи в Дубай, да й помогна с училище, с жилище, което да закупят. Тя се свърза с мен и за мен веднага стана известно кое е това момиче и кое е това дете. За да се преместиш в Дубай бащата има основна роля във възпитаването на детето. Тя каза, че детето е нейно, води се на нейно име, защото бащата е много известен човек. На мен още тогава ми стана известно. От тогава никой не ме е потърсил", каза още Бакалова.

"За да ги кажа тези неща значи съм сигурна, а именно, че това дете е детето на Бойко Борисов. Оттам нататък е елементарно за властите и за прокурорите в България да се направят, че нищо не се е случило, както и че Борисов няма дете. Борисов явно не е доблестен човек и не може да застане зад своите постъпки, както и затова какво е направил 12 години на България", коментира тя и допълни, че когато се види снимки на детето е абсолютно сигурно кой е бащата.

Припомняме, че пред Станислав Цанов бизнесменът Веселин Денков твърди, че е бил отвлечен с поръчка от Бойко Борисов? В първото си цялостно интервю и след престоя в затвора. Мис България Ивайла Бакалова проговори за записите със скрити камери, къщата на Бойко Борисов в Барселона и предизвиква Борисов да си направи тест за бащинство- https://frognews.bg/novini/ivaila-bakalova-sigurna-sam-che-deteto-iovche...