Походът на варненския фюрер към София се повтори като фарс на онзи към Берлин преди близо един век

Иво Инджев

ОБНОВЕНА в 21.30

Прякото излъчване в много сайтове на днешния протест пред Народното събрание срещу зелените сертификати днес ми спестява необходимостта да преразказвам очевидностите. Като тази, че нямаше хиляди, а още по-малко десетки хиляди демонстранти. 

Крайно време е и българските репортери да бъдат обучени, както се прави в едни съюзнически нам държави отдавна, как да изчисляват приблизителния брой участници при подобни събития и да спрат да препредават фалшивите новини на заинтересованите от тях. На площад “Народно събрание”, значителна част от чиято площ и без това е окупирана от руския цар на кон, трудно биха се побрали и при най-голяма плътност хиляда, какво остава за хиляди хора.

За някой екскурзиант от друго населено място митингът може да е изглеждал дори “огромен”, но истината е, че София е виждала и преживяла десетки пъти многократно по-големи и бурни митинги. А и за разлика от селските въстания, при които въстаналите труженици се бунтуват до необходимостта да събират на полето следващата реколта, бързайки за се завърнат поради това по родните си места, софийските бунтове са доказали, че нямат ограничение във времето…

Но не бройката или относителната малобройност е най-важният критерий за един протест. Безброй пъти съм писал и казвал, че дори шепа хора могат да бъдат морални победители в отстояването на каузата си. Справка: дузината дисиденти, протестиращи системно в Москва срещу съветския режим, които в крайна сметка го надживяха и доказаха правотата си. 

Това, че вождът на ваксинираните (поне една трета от парламентарната му група) антиваксъри, които не били такива, а само пазели личния си живот без да съветват други хора да го правят (“не правете това вкъщи”!), плашеше със 127 000 симпатизанти, готови да нахлуят днес в парламента, се пише на сметката на неговата грандомания.

Дори и прототипът на нашия екзалтиран “революционер” Владимир Улянов, вярващ в победата на комунизма, не е бил толкова категоричен в обещанията си малобройните болшевики да станат наистина управляващо мнозинство в началото на неговата революция. 

Факт е, че протестът успя в едно отношение: привлече вниманието към траги(коми)чно “репресирания” Копейкин. Нещо, което безуспешно се опитвах да направя от години по отношение на шайката му, упражнявала се върху моя милост в отнемане на свободата ми, но изживяваща се днес като флагман на борбата за свобода в България. 

Искам да попитам някои гнусливи мои критици: сега разбрахте ли най-сетне с какво и с кого си имате работа?

Имате си работа с парламентарно представен политик с претенция да бъда историк, който не се колебае да призовава територията на България да се уголеми до 140 000 квадратни километра. А не е нужно да си историк, за да знаеш, че от подобни претенции за сметка на съседите Балканите и до днес не могат да се отърват от позорното си световно реноме на европейското буре с барут.

Имате си работа с фюрер, чиито следовници обвиниха от микрофона на протеста за ваксинирането ционистите, т.е. евреите, които искали да ни чипират и да ни контролират.

Имате си работа с нашист, според когото България е поробена от Запада, а не е заробена с енергийните вериги на зависимостите от Русия.

Имате си работа с мегаломан, който обяви днес, че България била единствената в света, която се бори (по неговия начин) с мерките срещу епидемията, взимайки слушателите (не само на площада) за олигофрени (както нарече противниците си в статус във фейсбук, препубликуван от руското посолство на 26 декември 2018 г.). 

Имате си работа със спекулант със страховете на хората, на които сервира чрез своите говорители на протеста твърдението, че Западна и Централна Европа се били превърнали в “ковид гето”, каквото тъкмо тези борци на площада нямало да допуснат да се повтори у нас, за да не изживеем ужаса на една Холандия, където продължава да има сертификат въпреки ваксинирането на повече от 80 на сто от населението.

В какво се е превърнал Китай с неговите тотал(итар)ни мерки срещу китайския вирус и докъде е изпаднала Русия по показателя на безпрецедентен брой жертви от заразата – не казва(т). 

Имате си работа с амбициозното его на един фалцетен глас, който се опитва дори и дистанционно да възражда с пискливи възгласи окарикатурените от негови предишни подобия сред патриотарите възгласи “да живее България”, сякаш някой иска да му я отнеме.

Имате си работа с манипулатор. Костя си построи политическата кампания върху костите на категоричното отхвърляне на ваксинационната кампания. При разобличаването на ваксинирани сред собствената му близка компания “великодушно”  им призна правото на личен избор да си пазят живота, агитирайки все така всички останали да не постъпват като тях.  

Имате си работа с узурпатор(и) на най-светлата страница от българската история, каквато е Възраждането. Неговите просветени водачи в един глас са били за европейско развитие на България, а не за нов завой към друг евразийски господар, който да управлява българите с нагайката.  

Имате си работа с нарцис, който в своето обръщение си просеше от екрана на(д) площада с интонационни паузи и акценти аплодисментите на множеството. Обяви се пред него за революционер, заставайки в позата на герой, че и на мъченик вече. Никой не иска да го убива, но ако го убиели, по-важна била за него революцията (цитирам го дословно). Върви по стъпките на батко си Сидеров, когото атакистите ласкаеха като “новия Левски” и той никак не се дърпаше от тази кощунствена хипер хипербола.

Ето с такова явление си имате работа. Дано да сте разбрали този път.

А който не е разбрал и видял, ето какво още видях: изявени участници в софийски (на)шествия на путинофили се бяха слели с протеста. Няма как да знам, дали не са зачислени в партията, която организира мазохистичното самоокайване на “жертвите” на мерките срещу китайски вирус – щото те страдат, а ние, робите на ционистите, безропотно ги търпим. 

Руското знаме, развято на протеста, може и да не е планирано от конспиративните организатори, но все пак се появи. В един момент дори поведе щурма срещу официалния вход на Народното събрание. 

НА СНИМКАТА: Руското знаме се вее сред знамената със стилизирания лъв, прекопиран от емблемата на френска автомобилна компания, но това не пречи на патриотарите да се бият в гърдите като изразители на българския интерес.

Не можеш да попречиш на московската пета колона да си покаже мечешките номера. Тъпо, но типично.

А ето и един от дежурните участници в пропутинските демонстрации в София. https://ivo.bg/2021/12/04/глутницата-на-путинофилите-вече-вие-п/

Походът към София, по аналогия с онзи към Берлин под водачеството на един друг фюрер преди близо век, се провали. “Арестът” в домашни условия на карантинирания нашист, който си проси аплодисментите с обръщение към митинга (и към НАЦИЯТА чрез медиите), прави фарсът с повторението на нацистката история още по-жалък.

А дали имитаторът, който се самосъжалява като арестуван, ще напише по време на своята домашна изолация вариант на “Моята борба” по подобие на арестанта Шикългрубер в затвора, предстои да видим.

https://ivo.bg/2022/01/12/%d0%bf%d0%be%d1%85%d0%be%d0%b4%d1%8a%d1%82-%d0...