Появи се твърдение, че Борисов може да чете – дали на листа не пише ОСТАВКА на няколко езика, които не разбира?

Иво Инджев

 

В деня, в който Вашингтон и Еврокомисията подкрепиха мирните протести в България срещу правителството му, Борисов се срещна за половин час в своя кабинет с посланика на САЩ в София  Херо Мустафа. 

Този път пропагандните му медийни тояги, горди да демонстрират информираност за всичко, което си мисли техният вожд, премълчаха събитието и не си позволиха да спекулират какво са си говорили. Май работата е дебела, щом се опитват да минат така тънко.

В “агенцията” му ПИК дори се появи сърцераздирателен призив към…Иван Костов. Молят го (не е шега, но няма да дам линк) да помогне да се разкара от терена вече откроилият се нов лидер Христо Иванов. Невероятно, no fuck (бел. ред. от английски – няма шега).

Изглежда от цялата конструкция на базата, върху която е стъпил властелина на простите у нас от толкова години, вече му останаха само верните слуги от туземната пропаганда. В желанието си да го представят в човечен план въвлякоха и невръстните му внучета със снимка с дядо им.

А сега, внимание: ето каква снимка на Боса разпространява ПИК (по-горе) като илюстрация на текст, който трябва да убеди читателите, че Той е желан гост на международно събитие – сякаш нищо особено не се случва в момента в задния му двор. 

Като дългогодишен наблюдател и автор на книга, описваща управлението на Борисов, смея да твърдя, че между хилядите фотографирания на този продукт на медийния слугинаж , новото фото, направено в упор (и по поръчка) по своята интимност напомня на сюжета как босът спинка. Наистина е уникално със своята необичайна постановка. 

Кой ли ще да се е “промъкнал” да го снима как прави нещо крайно необичайно за него?

Можете да намерите какви ли не негови снимки в мрежата – мачистки по мускули, популистки с прегръдки и целувки с кого ли не, на волана на джипката като символ на държавата, която еднолично управлява, но никога в този ракурс. 

В случая Борисов седи пред компютъра и мъчително, напрегнато, като да го инквизират, се взира в лист, на който пише нещо – колко нетипично и дори анекдотично. Почти като в онзи антисемитски съветски виц, претендиращ да е смешен: “евреин миньор”!

Дали на листа не пише “ОСТАВКА” на няколко езика?