По своя генезис Слави е едно към едно повторение на модела на Борисов.

Ilian Vasilev

 

Добре е, че Слави заяви че ще се явява самостоятелно на избори. Вземането на каквато и да е позиция го осветява като Алтернативата. По своя генезис той е едно към едно повторение на модела на Борисов. Партия с един вожд и една вяра в неговото всемогъщесво. Вътрешната демокрация в неговата партия е като при Живков и Борисов - всички други се сменяват, но Вождът остава. Демокрацията е за другите, той е несменяем като Борисов в ГЕРБ. Да сте чули за някаква демократична процедура по която да е бил избран, в остра конкурентна борба на идеи и съперници. Което е истинското име на понятието демокрация.
Предлага ви се стоката "Слави" и вие трябва да я купите на вяра, заради Краси Радковите скечове, заради сценаристите, заради готиния пич в общуването с гости и т.н.
Но това няма нищо общо с нормалните демократични партии, които има органи, които се съвещават, които балансират между мненията на много различни хора, и не позволяват на Вожда да залитне в една или друга посока.
Ще купите стоката Слави, както купихте стоката Борисов и зад нея отново ще проникне задкулисието и олигарсите като Пеевски.
Колко души около Слави знаете, които имат самостоятелна и независима тежест, и които в решителен момент ще могат да му противостоят, като балансират Вожда?.
Колко пъти се е противопоставял на големите харчове, които грабят държавата и които винаги са свързани с крупни проекти с Русия, срещу която Трифонов не дава да се промълви дума. Критикува ВИНАГИ постфактум, когато всички критикуват и има опасност критиката да излезе извън контрола на задкулисието и да направи някой извън Системата популярен.
Но ще сгрешат тези, които си мислят че като го критикуват или се съмняват публично в неговата "демократична" природа и независимост от задкулисието, ще му попречат. Помните ли Борисов в началото, изглеждаше като тефлонов.
Сега дойде време за излизането му на авансцената, но по-скоро виртуално, защото той няма да дава интервюта или да влиза в публични диспути. Просто го активираха защото Борисов все повече губи височина и дойде време наследникът Трифонов да продължи модела като поредния играч от отбора.
За това задавайте му в публичното пространство, третирайте го като политик, не като щоумен. Задавайте му въпроси, които ако ги бяхме задавали на Борисов навремето нямаше да стигнем до тук. Търсете и намерете около Слави, хората като Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Цецка Цачева, позициите му всички основни въпроси на практичното управление.
Слави е българското копие на модела Зеленски.
Много са въпросите - как издържа телевизията си например, след като е ясно, че не получава достатъчно пари от абонатите си. Кабелната която гледам в момента поставя неговата телевизия на първо място, преди БНТ, БТВ и Нова ТВ. Това не е подарък, някой е платил и то много.
След това си го представете като министър председател, примерно редом с Меркел и Макрон. Представете си и министрите му, и депутатите му - нали нямате идея за това. Като котка в чувал - предлагат да купувате на вяра, досущ като при Борисов.
И за да няма никакво съмнение - си пуснете интервюто на Слави с Бойко Борисов за да ви стане ясно неговата Алтернативност.
 
Фейсбук
колаж : Георги Динев
 
Фейсбук