Президентът Радев: “Американските санкции са диагноза за режима, който отгледа тази корупция.” Да, де...но:

Соня Колтуклиева

Президентът Радев: “Американските санкции са диагноза за режима, който отгледа тази корупция.”
Да, де...но:
Васил Божков беше известен като гангстер, сподвижник на Илия Павлов и Васил Илиев, преди НДСВ да променят закона и да го превърнат в бляскав колекционер.
След аферата “Костинброд”, организирана от Мая Манолова, Сотир Цацаров, Сергей Станишев, Лютви Местан, начело на правителството на коалицията БСП-ДПС застана Пламен Орешарски - личният икономист на Васил Божков. Орешарски беше оттеглен от СДС от кандидат-кметската кампания на София, заради негова среща в офиса на Черепа, същият офис - посетен от Мая Манолова преди общинските избори през 2019 г..
Възходящият път на Делян Пеевски, като политик и бизнесмен, започна по време на НДСВ. Той беше лично одобрен от Симеон Сакскобургготски - свързваше ги общото приятелство с Илия Павлов.
През 2013 г. Сергей Станишев обясни, че или избират Пеевски за шеф на ДАНС, или правителството пада. Избраха го. Гласуваха всички от ПГ на БСП, включително Корнелия Нинова. Същата Корнелия Нинова, която лично предложи и се пребори за излъчването на пенсионирания Румен Радев за президент през 2016 г.. Явлението Делян Пеевски би било невъзможно без подкрепата на Доган и ДПС - а без Доган и ДПС Румен Радев нямаше да стане държавен глава.
Така че - не е само ГЕРБ. Когато Бойко Борисов дойде на власт, Васил Божков беше мощен бизнесмен, който не криеше - когато ми потрябва нещо да мине през парламента, купувам си депутати.
Делян Пеевски и майка му, с кредити от КТБ, бяха създали вече медийната си империя.
Президентът Радев, произнесъл знаменателната фраза: вярвам повече на Васил Божков, отколкото на неговите обвинители, сега обяснява, че той говорел, когато другите мълчали. Верно ли?! Без майтап?!
Говорехме и пишехме неколцина журналисти, които платихме с лични страдания, неистов тормоз и преследване. Радев просто от време на време избълваше порой от общи фрази и сетне се прибираше при жена си в цитаделата, охранявана от НСО.
И политическото лицемерие трябва да има някакви граници...
 
Фейсбук