Преките загуби на Украйна от войната надхвърлиха 113 милиарда долара

Преките загуби на украинската икономика от войната нараснали до 113,5 милиарда долара. Това съобщи ръководителят на проектите за подкрепа на реформите на KSE Institute (Киевско училище по икономика) Максим Нефедов в ефира на националния телевизионен маратон.

Според Нефедов друга област на изследвания са нуждите за следвоенното възстановяване. С това се занимават разработчиците на проекта "Русия ще плати", за който всеки може да предостави данни за щетите, нанесени от руските окупатори.

"Следващият етап, за който се подготвяме ... планираме да качваме снимки как вече се възстановява един обект. И е желателно това възстановяване да стане на качествено ново техническо ниво", подчертава Нефедов.

Той добави, че изображенията на разрушения и щети на украинската инфраструктура, събрани с помощта на БЛА и сателити, сега се анализират активно. Това се прави, за да се регистрират нанесените щети и да се предложат цялостни решения за възстановяване на разрушените градове.

Както УНИАН съобщи по-рано, според прогнозите на Министерството на икономиката, поради войната украинската икономика може да регистрира спад с 35-40% до края на годината.

https://offnews.bg/sviat/prekite-zagubi-na-ukrajna-ot-vojnata-nadhvarlih...