При сегашните закони и нрави, честни избори не може да има, още по-малко устойчиви правителства и коалиции

Ilian Vasilev

 

Както казах най-важната тема са предстоящите избори. Започнаха маневрите.
Президентът побърза да обяви своята дата на изборите - 28 март, за да не дава възможност на Борисов да се измъкне от ефекта Ковид, който както се вижда е универсален - навсякъде наказват правителствата за несправяне с кризата.
Страхувам се, обаче, че мнозина си мислят че ББ ще падне сам от власт. А нивото на мъдрост и координация на усилията в партиите на отрицанието на модела на управление е незадоволително.
И във ФБ нещата са зле - всякакво дребнотемие, а големите въпроси на деня и бъдещото - изборите отсъстват.
ОК - вече имате хоризонт за избори - но няма да има начин за дистанционно гласуване - което изважда от уравнението заразени и болни от КОВИД. За електронно няма шанс, което изважда и активните в чужбина. Няма да искат и гласуване по пощата.
Ключовият въпрос е максималната мобилизация за изборите, но как и с какви формати, никой не си задава въпроса.
Борисов хукна да обещава че премахва ограниченията, докато Кунчев заплашва да ги увеличи. Но той си е в пермаментна предизборна кампания.
Часовникът цъка с обратно броене 100 дни до изборите.
Усещането за корупция не е по-малко от усещането за хаос и цялата тази кохорта от имащи власт и приближени до тях хора започнаха да усещат, че ББ си отива и трябва да изберат какво да правят. Опозицията, особено извънсистемната, трябва спешно да пренастрои своята работа на предизборна вълна.
От ГЕРБ се мъчат да намерят място за Борисов след падането от власт и вариантът с президентството изглежда по-скоро като издевателство на гербаджии над Вожда.
И там вече мислят за ГЕРБ след Борисов.
Информационно обслужващият Константинов предлага изборите да се отложат, което е сигурен белег на крайно отчаяние.
Защо направо не ги отменят изобщо, да се свърши с тази мъка Борисова?.
За мен е ясно - навлизаме в решителната фаза на битката за бъдещето на България, която ще мине през период на нестабилност и яко друсане. Избор, след избор. Защото е ясно, че при сегашните закони и нрави, честни избори не може да има, още по-малко устойчиви правителства и коалиции.
Тепърва ще се разкрива грозното лице на машинациите около тези избори. Като начало един пари от АПИ отишли спешно в Автомагистрали /за изборите/, след което едни ваксини ще бъдат кът и още от сега се прави ажиотаж и подготовка за техния реекспорт. Защо иначе ще поръчваме много повече отколкото е за цялото население?
Това е само лек увод към ежедневните "инфобомби" които ще гърмят.
Завършвам - Борисов и Системата няма да паднат сами, трябват посветени, решителни, мобилизирани, нещадящи себе си хора, които са готови да оставят своето его на заден план.
 
Фейсбук