Прокопиев: Борисов пада до нивото до жълтата булевардна преса

Няма нищо вярно в това, което каза премиерът в интервюто, вчера направи корекции, заяви по НТВ бизнесменът Иво Прокопиев. Той лични отношения с Борисов нямал, били институционални. Министри не съм му предлагал, особено тези имена, за които той говори, осведоми Прокопиев. КРИБ обаче упражнил влияние за падане на данъците още по времето на Станишевото правителство, имало доверие, хората искали да инвестират.

Първите еврофондове бяха някакво проклятие върху българската икономика. Започнаха натиските и отношенията между КРИБ и правителството охладняха и започнахме да търсим контакти с ГЕРБ. И досега КРИБ е най-голямата работодателска организация.

Не е вярно, че съм назначавал министри, така Борисов пада до нивото до жълтата булевардна преса, посочи той. Още, докато Борисов беше кмет, подписахме споразумение, поискахме няколко неща от бъдещите управляващи. Подписахме го и със Синята коалиция и НДСВ, а БСП и ДПС не го подписаха. Бизнесът искаше няколко неща като, напр., достигане на Гърция тогава, нищо не беше изпълнено.

Конкретни разговори за тези 4 души - Дянков, Плевнелиев, Трайков, Караджова - не сме имали нито на 4 очи. Дянков ми е състудент, беше автор в "Капитал", виждали сме се, но нищо повече. Не е бил предложен и избран от мен. Бил е в имот под наем и си го е плащал, както и сградата, в която сега давам интервюто, заяви Прокопиев.

Интервюто, което очевидно е разгневило премиера, с Цветан Василев, не е на "Капитал", публикувано беше в над 20 сайта и беше прочетено от над 600 000 души, добави той.

В непосредствено бъдеще влизане в политиката не предвиждам, като ескперт мога да вложа енергия, уточни Прокопиев.

http://frognews.bg/