Пропагандата на простите обижда комплексарски на “Харвард”

Иво Инджев

Темата за силата на пропагандата е необятна като Русия и като онази мегаломания на нацистка Германия, която беше превърната от едно от най-цивилизованите места на планетата в антипод на цивилизацията от шайка изроди, овластена за едва 12 години от замаяния от национална обида германски народ. 

Който подценява пропагандата в наши дни, също ще има да пати. Защото тази зараза не само не е преболедувана, но и мутира чрез мутрите на повикване с техните медийни бухалки у нас.

Нямам амбицията в кратък текст да обхвана дългата история на фалшивите новини. Не трактат и докторат, а упорит и колективен труд е нужен за противодействие на това оръжие за масово обезобразяване на истината в интерес на властолюбци с дълги позиции в икономиката и с къса памет за всеобщата покруса, която можем (отново) да платим при водещата се срещу истината война на пропагандния фронт.

Поради невъзможност да обхвана необятната тема ей така, на един дъх, ще дам малък пример. Сигурно изглежда незначителен и дори направо безобиден на фона на друга бомбастика. И все пак…

Работещата на пълни обороти пропаганда в защита на все по – трудно защитимия й господар Методиевич търси как да уязви противниците му. Не се спира пред нищо, дори и пред брутална порнография, стига да може да се докопа до съответните илюстрации.

Сега на мушката й излиза Кирил Петков (на снимката по-долу). Служебният министър на икономиката посегна на най-милото на господарите: големите мангизи, които са получили близки до бившата власт фирми под формата на кредити от банка, създадена с държавни пари да подпомага дребните и средните предприятия. Плячката обаче е била сервирана на Големите 8 фирми. Г -8 в български вариант.

Това е разкритието на Кирил Петков, което толкова вбесява поръчковата Пропаганда, че тя се чуди какво да му извади като компромат. Не й е лесно този път.

Да е бил член на БКП? Не, твърде е млад.

Нещо да има досие от онова време? Също няма как как. 

Да е учил в СССР или поне в Русия?

Да е имал бизнес там или да е женен за руска шпионка? Не, не и не…

Амииии… учил е в Харвард. Я да му лепнем тогава един прякор Киро Харварда! И така с този злополучен прякор започват да го “компрометират” навързани помежду си медии. За тях и за простите им началници явно е компромат да си завършил Харвард.

По-голямо самопризнание за безсилие в обслужването на господарите си Пропагандата не можеше да направи. Тя се маскира на русофобка, на антикомунистка и на защитница на Родината от Изтока, но се издава като лепи отровен (в собствените й очи) етикет на българин, завършил един от няколкото най-престижни университети в света.

Да се опиташ да уязвиш някого на “Харвард” е признак за умствено безсилие и извънредна, умопомрачаваща злоба от страна хора, които не биха допуснали да мият стъпалата на въпросния университет.

Така Пропагандата брани своя прост вожд от Банкя, когото величае като “най-големия геополитик”, обиждайки на “Харвард”!

Не става дума за личността на министъра, когато не познавам, а за безсилието на прислугата на Методиевич да скалъпи нещо повече от бумерангов спрямо собственото празноглавие прякор.