Пропутински медии у нас с нов залп срещу Украйна и Полша, по указание на Наришкин

Пропутинските медии в България активирани за още по-агресивни атаки срещу Украйна и правителството в София. От вчера издания като Поглед инфо, „Труд“, Пик и други с ярка прокремълска позиция заливат пространството с антиукраински текстове. Някои от тях твърдят абсурдни неща като това, че украински бежанци трошат и вилнеят в Банско, което се оказва абсолютно невярно.

Най-многобройни обаче са твърденията, че Полша е на път да превземе части от Украйна.

Източниците на тази пошла пропаганда водят към Кремъл и руските тайни служби. „Полша планира да си върне историческата територия в Украйна чрез силен съюз с Вашингтон“, това заяви преди дни Сергей Наришкин, директор на службата за външно разузнаване на Русия. Това е поредният наратив на руската пропаганда, който се въвежда в многобройни дейности в областта на информационните операции.

Същото твърдение веднага се разпространи от агенция РИА Новости. Наришкин, чиито деца живеят в Швейцария, а не в Русия, твърди още, че съюзът между Варшава и Вашингтон е да повтори „историческата сделка“, сключена след Първата световна война, когато Полша получила правото да окупира част от Украйна с цел защита света от „болшевишката заплаха“. Това е нов вариант на колонизацията и терорът на полонизацията на Украйна. Наришкин стига до абсурдни тези като: „Ръководството в Киев въведе колониален ред и използва насилствената полонизация като основен инструмент за изграждане на разпокъсана Украйна в сянката на Велика Полша“.

Това пише полското издание Cyberdefence24.pl.

 

В един глас медийните слуги на Москва в София подеха новата опорка, спусната директно от шефа на руското разузнаване Наришкин. Публикуват се дори интервюта с „експерти“, които всъщност са платени „анализатори“, проповядващи путинската пропаганда.

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/proputinski-medii-nas-nov-za...