Просто е, или подкрепяте Пеевски, Гешев и Доган, които са босовете на Борисов и задкулисието или предсрочни избори, които по конституция минават през служебно правителство.

Илиян Василев
 
Момчил Дойчев пита, как със служебно правителство на Радев ще се бори руското влияние. Това е рефрен в полза на управлението на Борисов и една от многото опорки, които съзнателно или несъзнателно се пускат от гравитиращи около властта десни. Някои от тях са добронамерени.
Просто е. Този който не иска служебно правителство на президента Радев, което е процедура и рутина, значи не иска оставка на това правителство! Желязна и неопровержима логика. Тук няма междинни варианти. Това правителство на Борисов и Пеевски дойде след служебно правителство на Радев. Или нещо с паметта е къса!?
Второ, руското влияние в лицето на Първанов, Станишев, руския консул Георги Гергов, на целия генералитет от ДС които подкрепиха Гешев и Борисов /Турски поток е вече обект на американски санкции/, на Гешев, Пеевски, Доган живее върху корупцията. Това също е аксиома. Вижте как реагира срещу президента и Марешки, който е известен с пряката си връзка с Москва. Ако направите преглед на покритието на българскито новини от Русия, също ще видите широко отразяване на критики срещу Радев от близки до Кремъл медии, именно защото се разклащат устоите на модел на влияние граден с десетилетия. Оставането на това правителство на власт, именно след заплаха от Кремъл че неизпълнението на руските енергийни проекти ще бъде свързано с тежки последствия за Борисов, не само деградира българската демокрация, но и забавя изхода от кризата, която пък отваря нови зони на уязвимост, които да се експлоатират от Кремъл.
Радев няма да управлява, ще управляват партиите, които хората ще изберат на следващи избори.
Просто е, или подкрепяте Пеевски, Гешев и Доган, които са босовете на Борисов и задкулисието или предсрочни избори, които по конституция минават през служебно правителство.
Иного не дано.
 
Фейсбук