Протестиращи : „Г-жо Фандъкова, ако Ивайло Иванов бе пребил вашата дъщеря, щяхте ли да го вземете на работа?

„Г-жо Фандъкова, ако Ивайло Иванов бе пребил вашата дъщеря, щяхте ли да го вземете на работа? Вие сте престъпници, позор, оставка!“ – това са думи на майката на журналиста Димитър Кенаров, който беше незаконно задържан и бит от полицията във вечерта на 2 септември, когато се проведе масов антиправителствен протест.

Днес обаче се проведе друг протест – недоволни граждани се събраха пред сградата на Столична община, за да поискат оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Причината е ясна – скандалното назначение на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат. По-рано тази година той бе уволнен от поста главен секретар на вътрешното министерство заради полицейското насилие по време на протестите миналото лято.

 

За оставката на Фандъкова се обявиха и столичните общински съветници от ДБ Методи Лалов, Грети Стефанова и Тома Белев.

 

„Общината не може да е приют за хора, които всъщност трябва да бъдат съдени. Този човек няма компетентност не само да бъде директор на Столичен инспекторат, а дори обикновен служител. Фандъкова го назначава, защото й е казал Бойко Борисов, така както й каза да смени Елен Герджиков. Още две години ли ще оставим тези безобразници да използват обществени средства. Затова „Оставка Фандъкова!“ и уволнение за Ивайло Иванов“, обяви Лалов.

 

Тази седмица управляващите коалиции в Столичния общински съвет – групите ГЕРБ-СДС и ВМРО-„Атака“, провалиха опита на опозицията да призове за изслушване кмета Йорданка Фандъкова на извънредна сесия, за да обясни назначаването на Иванов. Предложението направи представителят на „Спаси София“ - Борис Бонев. А кметът мълчи вече 5-ти ден по въпроса.

Протестиращи: Г-жо Фандъкова, ако Иванов бе пребил вашата дъщеря, щяхте ли да го вземете на работа? (frognews.bg)