Протест в София пред руското посолство : Нито за Борисов, нито за Радев, които взаимно се надцакват с думи, а не с дела, е изгодно да има подобна новина

Ilian Vassilev

Клета, клета журналистика по централните медии. За тях няма протест в София пред руското посолство. Само във Варна и то оскъдно.
Защото нито за Борисов, нито за Радев, които взаимно се надцакват с думи, а не с дела, е изгодно да няма подобна новина.
Не, дами и господа, не си спомням по-многоброен протест пред руското посолство. И хора от различни страни на протеста и силите на промяната бяха там.
Защото както перестройката откри пътя за свалянето на Живков, така и процесите, които катализира Алексей Навални в Русия, ще се отразят благоприятно и на нас и ще доведа до свалянето на Борисов и шанс за смяна на модела. Защото българския и руския модел на държавна олигархия са свързани с пъпна връв. Корупцията е най-ефективния износ на Русия, с която пленява, разрушава, дестабилизира другите страни. У нас този модел при времето на Борисов разцъфтя. Радев също приема този модел, защото трябва да си сляп за истината Русия и нашата корупция, нашия корумпиран елит са взаимнообусловени. Основният канал за това са руските енергийни проекти.
Без независима журналистика сме обречени.
 
Фейсбук