Протест срещу Газпром и министъра на енергетиката, БОЕЦ сложи Z на тротоара пред Президентството (видео и снимки)

Над 100 демонстранти се събраха тази вечер пред Министерския съвет с искания за оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов и за гаранции от служебния кабинет, че няма да сключва нов договор за доставка на газ с "Газпром".

Демонстрантите от инциативата #ГаzWithMe пристигнаха да подкрепят активистите на гражданското движение БОЕЦ, които от понеделник вечерта до днес следобед организираха блокада на централния вход на Министерския съвет на бул. "Дондуков" 1 с палатки и шатри.

 

 

 

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев заяви, че премиерът и служебните министри не са посмяли да влязат през централния вход на Министерския съвет, а са използвали задните входове като по времето на Орешарски.

 

 

Появи се специална операция по спасяване на "Газпром". Започна се от редовното правителство и се продължи с голям ресурс. Пропаганда се излива във всички медии, агенти на ДС виждаме, анализатори платени. Хора от т. нар. бизнес, които са със съмнително минало, искат да сведем глава пред "Газпром". Но достойнството, справедливостта и свободата нямат цена. Битката за справедливост не се води на топло място. Тя се води на студено, заяви пред демонстрантите музикантът Васил Гюров.

Съпроводен от скандирания "Радев - вън!" лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев изрисува със спрей на тротоара пред Президентството знака Z и го зачеркна с червена боя.

 

 

 

Всяка сряда тук ще има протест, обявиха демонстрантите.

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: Ружа Райчева / OFFNews

https://offnews.bg/protesti/protest-sreshtu-gazprom-i-ministara-na-energ...