Путин не измени на себе си - страхът го превръща в жесток тиранин.

 
 
Путин нареди на "независимия" съд да прескочи решението на ЕСПЧ, което е задължително за изпълнение и по което Русия е изплатила обезщетение, да замени условния срок с реален. Съдията който е подал оставка сутринта очевидно е сметнал, че има предел на професионална съвест и морал, които не му позволяват да изпълни политически заповеди.
Путин не измени на себе си - страхът го превръща в жесток тиранин. Въпреки че от 20 години го следя и зная на какво е способен, винаги се надявам, че в него има нещо останало човешко, нормално, морално. И винаги когато съм си мислел, че може да бъде различен, съм се лъгал.
Но така само ускорява и приближава края си.
Навални е осъден на реален срок по напълно изфабрикуван процес и обвинение. При това на по-дълъг срок от предишната условна присъда!? 3 години и 6 месеца.
Моралният избор е пред всички честни хора в Русия, Европа САЩ , света.
А Русия я чака разруха, точно както в последните дни на Съветския съюз. И никакъв ОМОН и Росгвардия няма да помогнат. Следете какво ще стане с рублата и икономиката на Русия.
Днес Путин обяви война на своя народ. И някакви политически джуджета у нас ми обясняват че това били "вътрешни работи" за Русия?!
Ако бях на мястото на Борисов щях незабавно да спра всички енергийни политически проекти на Кремъл, преди всичко Турски поток, докато се произнесе ЕС и регулатора.
Урокът за България.
Срещу автократи и тирани трябва да се действа солидарно, с обединения от типа "всички срещу Путин", "всички срещу Борисов", без значение на различията. Още не е късно да проумеят и нас малките партии в извънсистемната коалиция, които се борят за места в Парламента, а не за победа над Системата.
 
Фейсбук