Путлер повтори днес по смисъл и форма речта на Гьобелс от 18 февруари 1943 година

На днешния 18 март 2022 година Путлер отново се изяви като плагиат на своя прототип Хитлер. Използва годишнината от рашисткия аншлус на Крим преди 8 години, за да се опита със средствата на пропагандата да демонстрира държавно организирано онагледяване на подкрепа за вероломната си война на унищожение срещу украинския народ.

 

Подражателят  на Путлер  спази основните параметри на нацисткия си образец. Събра на стадиона в “Лужники”,  най-голямото спортно съоръжение в столицата си, екзалтирани рашисти. Употреби ги като фон на шовинистичната демонстрация.  В нея имаше всичко, характерно за най-знаменитата реч на министъра на пропагандата на нацистка Германия Гьобелс.

На 18 февруари 1943 година Гьобелс организира грандиозен спектакъл в Берлинер Шпортпаласт, най-голямото закрито спортно съоръжение на райха. Бори се да повдига духа на нацията ( на нацистите ) след германската военната катастрофа в Сталинград и декларацията на Чърчил и Рузвел. Обявяват я в Казабланка в края на януари след победата на англо-американците в битката за Ел Аламейн в Северна Африка. 

Двамата западни лидери се заклеват, че няма да прекратят войната докато Германия не капитулира.  Западът, с когото Хитлер ( вече) се надява да сключи някаква сепаративна сделка, вбесява фюрера. 

Да ви напомня това на днешната ситуация, при която блицкригът на Путин в Украйна се превърна за Русия в кошмарна война на изтощение, в която “Третият Рим”, подобно на “Третия райх”, няма шанс срещу могъщия Запад, застанал със смазващата тежест на ресурсите си срещу московския претендент да наложи нов световен ред?

Отговорът на фюрера през февруари 1943 година е пропаганден. Гьобелс озвучава налудния наратив. Произнася най-знаменитата си реч, в която истерично призовава подбраната аудитория да отговори на въпроса му, изкрещян от микрофона,  дали иска ТОТАЛНА ВОЙНА. Фанатиците отвръщат с блеснали очи и изпружени ръце.  Няма как да знаят по онова време , че на Гьобелс му предстои две годни по-късно да се самоубие и да завлече със себе си в гроба жена си и шестте им деца.

Московските имитатори на Хитлер изиграха днес повторението на епизода от историята на уж непобедимата нацистка Германия в момент, когато е ясно, че не просто руските “миротворци”  в Украйна, а самата Русия търпи поражение с дългосрочна проекция за нея. Най-вече на световния информационен фронт. Разликата е предимно в това, че ролята на Гьобелс сега изигра лично фюрерът Путин, изпълзял от бункера си пред голяма руска тълпа в Москва за първи от началото на войната му срещу Украйна.

Апропо, в онази реч Гьобелс казва нещо много актуално и за днешната руска тотална война и за начина на мислене на Путлер, който разчита, че руснаците може да живеят зле, но пък мрат с удоволствие за величието на руския райх.

„Тоталната война е най-кратката война“, казва Гьобелс (на немскиTotaler Krieg – Kürzester Krieg).https://www.dw.com/bg/не-умеем-да-живеем-но-пък-фантастично-умираме/a-16676400

Путлер повтори днес по смисъл и форма речта на Гьобелс от 18 февруари 1943 година – Иво Инджев / Ivo Indzhev