Пчеличката Мая отлетя извън кошера на БСП

Колаж :" Под лупа"

България изтърва шанса за първа жена президент и първи съпруг вместо първа дама ...

Защото два дни преди гласуването за кандидат - президент на БСП, Мая Манолова се отказа от броубийствените войни в БСП и по този начин тя няма как и да е вицепрезидент, а това си е загуба за старата баба БСП ...

В писмо до организациите в БСП тя написа :

 

"Аз не участвам в братоубийствени войни! Те са пагубни за своите инициатори и рушат доверието на гражданите в политическата система. Това поведение през годините вече нанесе катастрофални вреди - разтвори се огромна бездна между гражданите и политиците.

 

Няма да коментирам и опитите да бъда служебно елиминирана с несъстоятелни "правни" аргументи. Те са абсурдни за всеки юрист. Дала съм обет, че ще работя за гражданите! И ще продължа да го правя занапред, независимо от позицията, която заемам. Отказвам да участвам в предрешено съревнование, в което правилата са нарушени от тези, които ги предложиха, а принципните позиции са подменени от задкулисни договорки. Оттеглям се от "състезанието" за президентските избори с признателност за подкрепата и доверието ви!?" 

Във Фейсбук тя отбеляза преди фарса : " 179 общински организации на БСП смятат, че съм подходяща за кандидат за президент, а 56 - за вице, и затова са ме номинирали. Това прави 235 от общо 265 организации на БСП във вътрешното допитване и десетки граждански организации! Но очевидно, ръководството мисли друго!".

"Под лупа"