Първан Симеонов: ПП и ДБ заедно вероятно ще бият ГЕРБ, едни 100 000 гласа ще са решаващи на финала

Продължаваме промяната и ”Демократична България” вървят към общо явяване на изборите. Те целят психологическо предимство, в социологическите проучвания те вероято ще излезат преди ГЕРБ''. Това заяви политологът Първан Симеонов.

Очертава се сблъсък между прогресисти и консерватори в България. Не съм сигурен, че някой ще има надмощие. От едната страна са ПП и ДБ от другата – ГЕРБ, ДПС, БСП. Едни 100 000 гласа се решават в последния момент, каза още той.

 

''„Възраждане” се надяват да разрастват, те събират и подписи за референдум. И Слави Трифонов събира подписи за президентска република – това е друга линия на радикализация'', добави Симеонов.

 

По думите му вече е късно за появата на нови играчи на политическата сцена и добави, че депутатите превърнаха сегашния парламент в предизборна кампания и само са имитирали, че работят за съставянето на редовно правителство.

Относно скандалът с Nexo Първан Симеонов е на мнението, че той няма да се отрази значително на предизборната кампания, и подчерта, че големият залог за тази година ще бъдат местните избори.

Според него референдума на ИТН за президентска република няма да привлече толкова гласоподаватели, тъй като "хората не са на тази вълна".

По темата със Северна Македония социологът обясни, че липсата на политика от страна на България по отношение на Скопие е довело до проблемите, които сега има между двете страни.

България сбърка генерално, че в първите години от създаването на Македония нямаше политика на икономически връзки. Вместо това минаваме една крайност в друга – от незаинтересованост до натискането на "ядреното копче", т.е. налагането на вето. България е много слаба откъм национални политики, откъм национален интерес. Трябва да си готов да отстояваш своите свобода и независимост, както прави Украйна в момента, завърши Първан Симеонов.

https://frognews.bg/novini/parvan-simeonov-zaedno-veroiatno-shte-biiat-g...