Радев сравни кабинета на Петков с правителството на Борисов

"Там, където PR-ът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко. Така беше след кабинета "Борисов", който разхвърля едни тръби по полето да ръждясват с години, така е и след кабинета "Петков", който смело обяви датата 30 август да се изкара акт 16 при огромна несвършена работа.

Това заяви президентът Румен Радев в Боровец, който е там за откриването на международен джаз фестивал.

Според него въпреки тежкото наследство, служебното правителство ще направи максимума, защото диверсификацията е приоритет.

"Ако говорим за политическа чистка, се обърнете назад към четворната коалиция и тогава ще разберете какво означава политическа чистка", коментира Радев.

Президентът допълни, че решаването на кризите изисква точна оценка. Той приветства правителството за действията му за газа: "Виждате, че определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден, преди да е обявил някакви намерения".

 
 

"Определени посредници и лобисти губят нервите си при самата мисъл, че е възможно да им се отнеме възможността да печелят от кризата, която самите са предизвикали. Домакинствата и бизнесът искат евтини и надеждни доставки. Това е задача, който служебното правителство ще реши", категоричен е държавният глава. 

Радев коментира и напрежението между "Дондуков 2" и "Позитано 20", като каза, че разривът не е между него и социалистите, а между ръководството на партията и левите хора, което си е проличало и на изборите. 

https://offnews.bg/politika/radev-sravni-kabineta-na-petkov-s-pravitelst...