Радостин Василев за партията на Кирил Петков: Чуваме само слова, които са популистки

Радостин Василев за партията на Кирил Петков: Чуваме само слова, които са популистки | Политика | Tribune.bg

„Договарянето на мнозинство от 121 депутати е грешка“, обяви бившият депутат от ИТН Радостин Василев пред БНТ и добави, че партията му отново ще постави ясни условия по политики, но диалогичността им ще бъде по-висока.

По думите на Василев не е възможно да правят коалация с ГЕРБ и ДПС и не разчитали само на говорене срещу корупцията, а мислели за всички сектори в държавата. „Да слушам Борислав Михайлов, че иска промени, е като да слушам Бойко Борисов, че иска промени", заяви Василев.

Той добави, че тепърва уточняват политиките на ИТН. Василев отказа да коментира предложения за министерски постове, които Кирил Петков обяви преди седмици. „В момента не мога да кажа, дали "Продължаваме промяната" е партньор, защото цяла България не е видяла една политическа мярка от тях. От тях чуваме само слова, които са популистки", каза още той.

Според него не е проблем, че ИТН засега остават встрани от сметките за коалиционен партньор на Кирил Петков, ДБ и ИБГНИ. „Не е проблем, че не ни споменават, въпросът е ние кого ще споменаваме за наш коалиционен партньор", допълни той. Василев смята, че тези партии ще останат след тях в класирането. По думите му ИТН са доказали в два парламента, че политическата всеядност и задкулисието в политиката.  

 

Tags: