Разбирам че Борисов от кризата прави бизнес за своите, но ...

Ilian Vasilev

Гледах началото на днешната политическа логорея на Борисов и вече съм абсолютно убеден, този човек с добро няма да си отиде. Има психическо заболяване - наричам властова обцесия, страх от загубата на власт и връщането обратно в света на собствената му незначителност.
Всичко което предлага е пунта мара, но с конкретна цел и коварен, дори престъпен подтекст. Министрите му дори вече разбират, че не е с всичкия си. Тези фургони пред болници с "бързите тестове за Ковид" не само и толкова параноя, те са бизнес проект на корупцията и олигарахизацията в лабораторната медицина у нас.
Неговият приятел го е облъчил, че с фургони през болниците ще си реши проблема с медиите и общественото внимание, като спретнат пунктове за масово пробонабиране. Два заека с един куршум - приятелят получава пари, публиката дъвка за жвакане. Проблемът е, че вземането на проба е само началния етап в дълъг процес - след това ще трябва да тичат в лабораториите да правят тестове на руските си машини DT Prime, чийто представител е Борислав Великов - помните го кой е.
И тук опирам до престъплението, което в момента се извършва в близките до сърцето на Борисов лаборатории. Мои познати с огромен опит в тази сфера потвърдиха, че ЕДИНСТВЕНИЯТ начин тези "политкоректни" лаборатории да правят много тестове и да вземат по 120 лева за всеки един от тях е самите лаборатории да правят "пулове" от по 5 или 10 проби. Питайте какво означава това експертите вирусолози по лабораторна медицина и каква е достоверността на подобни тестове. Не можех да повярвам на ушите си. Едно е да правиш пулове за профилактични тестове в предприятия, друго е да правиш пулове пред болници и в рискови групи и пред Спешните отделения на болниците. Чувстителността на ПиСиАр метода не е безспорна, особено при РНК тестове, и сега си представете - какво става когато пул тест даде положителна проба. Дали правят отделни тестове за да изяснят кой е положителен или просто генерират резултати че всички са положителни!? Знаете какво означава това. Справка сводките на МЗ Информбюро за броя на заразените.
И колко хитро са го измислили, защото съвпада с грипната вълна, която маскира разликата. Днес една публикация в авторитетно американско издание пита - защо 95 процента от случаите на грип изчезнаха от статистиката? Да, има настинали, с грип, дори с тежки симптоми, но сега всичко минава за потенциален КОВИД.
Борисов, който няма да време за да се съсредоточава върху детайлите, и като Кашпировски омайва населението, вероятно знае ,че няма "бърз" ПиСиАр, по-малко от четири часа. Тук влиза времето за вземане и групиране на проби - те не се правят на конвейр една след друга, а се чака време за да се групират съгласно китовете.
Разбирам че Борисов от кризата прави бизнес за своите, но питам като последния наивник - този спешния случай, от репортажа по БНТ, пак ли трябва четири часа да чака пред болницата за да получи резултата, който да му позволи да бъде приет в спешното? Ами нали историята с онзи лекар от бързата помощ по БНТ, който от днес е на работа на в Щутгарт, не е изолирана. И фургоните не решават нищо.
Борисов , съвест, поне малко, от тази, най-дълбоко заспалата нямаш ли?!
 
Фейсбук