Рапърите на кмета Димитър Николов – верните кадри на ГЕРБ

Млади бургазлии сричащи рап – строфи от 2006 -та година се появиха из рехавите по онова време милиционерски редички на пръкналата се ГЕРБ в Бургас. Дали заради спрягани роднински връзки с Д. Николов или вероятно заради някое милиционерско досие или певчевски качества по МВР, но тези „рапъри“ заработиха за ГЕРБ ...

 

Може би си спомняте за Маниака? Маниака беше онова „чудо“ на бургаската рап сцена ("Бум, мада фака, ще те стрелна с патлака"), което без да иска, стана депутат от първата реколта на ГЕРБ.

Едва ли с днешна дата някой би могъл да се сети без чужда помощ за фамилията на лирическия герой. Но пък през горещото лято на 2009 г. нямаше българин без особено мнение по спора дали народният представител от МИР "Генгста Генгста Продакшънс" има право да търка крайните банки на ПГ на ГЕРБ.

Благодарение на шанса да попадне на избираема позиция в партийните листи, Маниака се сдоби с неотменим конституционен мандат да изразява волята на народа за 4-годишен период.

Разбира се, като лоялен войник на партията, сам се отказа от него след една дума на Бойко Борисов. Поуката от кадровия резил на ГЕРБ обаче остана ненаучена .

 

„Шибани куки и шибани сделки, в моя район не стават престрелки". Това пее в една от песните си официално избран бъдещ български депутат. И продължава: "Буум мада фака, ще те стрелна с патлака. Сега стана бой".

 

В рап средите той е познат като Маниака и е лидер на младежкия ГЕРБ в Бургас.

 

Тодор Йосифов бе името на бъдещия рапър депутат.

 

Той бе поставен на шесто място в листата на ГЕРБ в морския град и след победата на Божидар Димитров в мажоритарния вот успя да намери място сред народните избраници.

 

Маниака по онова време бе 26-годишен, завършил маркетинг в Свищов.

 

Йосифов бе координатор на Младежката организация на ПП ГЕРБ в Бургас.

 

Бил е кандидат за общински съветник на местните избори през 2007 от листата на партията на Бойко Борисов.

 

В рап средите е познат като продуцент на известния лейбъл Gangsta Gangsta P.r.o.d.u.c.t.i.o.n.

 

Сайтът на ГЕРБ представя Йосифов като мениджър "внос - износ" в завод "Спартак" в Бургас.

 

Източник: http://politichesko.info/Bum-mada-faka-oglasia-parlamenta%3A-GERB-vkara-rapura-Todor-Iosifov-%E2%80%93-Maniaka-kato-deputat--3321.html

 

Бургаският рапър Тодор Йосифов – Маниака отново попадна в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ, въпреки безславния му сблъсък с политиката на миналите избори.

На предишния парламентарен вот Маниака бе избран за депутат от партията на Бойко Борисов, но беше принуден да се откаже заради нецензурни тектове в рапърското му творчество.

Заради медийния интерес към рапърското му минало и особено към текста на парчето му „Бум мада фака“, Йосифов се отказа от депутатското си място.

 

Тодор Йосифов обясни, че клиповете от 2006 г. били неговият "граждански протест срещу корупцията, уличната престъпност и безхаберието на управляващите".

Сега Маниака е на неизбираемото 12-то място.

 

Пътят на кадъра към голямата политика стартира още през 2006 година, когато е създадена младежката структура на ГЕРБ в Бургас. А Йосифов е турен от бат Бойко за неин шеф. По това време огромен планетарен хит е парчето на Маниака “Бум мада фака”, в което се разказва за едно добро момче, което смята да направи едни неща на майките на, както ги нарича в текста лиричния герой, шибаните куки:

 

“Бум мада фака, Бум мада фака,

уау уау уау, ще те стрелна със патлака.(повтаря се четири пъти)

Под колана ми блести чисто нова берета.

В джипа форсирам от първа-трета, на пета.

С момичетата на късмета ще си правя купон –

яко генгста парти на големия балкон.

Шибани куки и шибани сделки.

В моя район не стават престрелки.

Мафията ме свързва със японския картел.

Имаме златен номер от “Мобилтел”.

Преминавам в атака за всеки долар пробит.

Бум мада фака, аз съм бандит”.

 

Този дълбокомислен и високосъдържателен текст обаче е нищо пред следващите зашеметяващи успехи на Маниака

 

Като младежки лидер на ГЕРБ, Маниака записва парчето “Гетото в квартала”, в което разказва за неволите на бедния бургазлия:

 

“Маниака се наричам и територията владея,

от бизнеса с коли аз крадени живея,

мафията в мене винаги се врича,

много ме обича и кръстник ме нарича!

Водката, която държиш във ръката,

аз я правя вкъщи - долу, във мазата,

марковите дрешки от ДОЛЧЕ и ГАБАНА -

шиеме ги тук, ама на тавана !

ЦРУ и ФБР тука не играят,

куките от МВР компания ни праят,

пекан дипломат и тарикат събран в едно,

рекетирам магазини и от т`ва к`во к`во ???”

 

От текста на това и предходното парче се разбира, че Бойко Борисов се е сдобил с истински експерт по въпросите на гетото, куките, японския картел, вражеските лейбъли и, разбира се, хейтърите. Но Маниака, естествено, има и още неподозирани заложби, които тепърва ще се разкриват.

 

Една от тях е особеният начин, по който е сработил в един общ механизъм младежкото ГЕРБ в Бургас и собствената си така наречена компания “Генгста Генгста”. Към днешна дата те са се почти слели. Всички гангстерски звезди са едновременно и гербери, и обратно.

 

Например, в ръководството на МГЕРБ е и рапъра Да Куул, станал изключително популярен с географски ориентираното парче “Градски легенди”, в което се съдържа интересната информация кой континент и коя столица къде се намират, както и в коя част на света е разположен Бургас:

 

“Европа е в Брюксел и Да Куул е тук.

Джи Джи Би обичаме да правиме на пук.

Бургас е градъъъ. Бургас е до морето.

За мен той е всичко. Държа си го в сърцето.

Всички мръсници тук са засукани.

Всички пичове тук са просмукани.”

 

Тази симбиоза между рап и политика можеше като едното нищо да отекне и в Общинския съвет на Бургас още през 2007 година. Уви, избирателите не бяха така ентусиазирани да гласуват за ГЕРБ тогава, поради което двамата най-лични кандидат-съветници Тодор Йосифов – Маниака и Антон Берданков – Доктор Флекс не се класираха. Но нищо не е загубено, коментира desant.net.

Тази година Бойко Борисов ожъна такава богата реколта с депутати, че опразни няколко места в бургаския общински съвет и Флекса тези дни се очаква да грейне с целия си блясък там (2009 г.- б.ред. )

кадър от видеото на G.G.P. с Маниака и Dr. Flex

Виж видеото : https://www.youtube.com/watch?v=xLPYwFPCM-g

 

През 2011 г. Антон Берданков отново се гласеше да става общински съветники. Съратникът на рапъра Тошко Йосифов (по-известен сред бургазлии като “Бум, мада фака”), атакува местния парламент с нови сили наесен. Вероятно г-н Берданков, или д-р Флекс, както го знаеха младите рапъри, бе успял да се пообразова малко, защото показахме няколко пъти, че има невероятната способност да прави по няколко правописни грешки в едно изречение. За това наистина се иска рядък талант, но виждаме, че в ГЕРБ обичат талантите, особено ако умеят да пеят нечленоразделно:

 

„Като Доктор Флекс всички ме познават,

из нашия комплекс мен ме уважават,

залите за фитнес аз всички притежавам,

със моя пистолет правосъдие раздавам...”

 

Интересното последва няколко години по-късно ...

 

Може би се питате какво е общото между генерал от УБО, рапър, депутат от ГЕРБ, областен управител, видни дейци от БСП-Бургас, астроложката на bTV Алена и главния редактор на Флагман.бг журналистката Катя Касабова ?!

Вероятно ще ми кажете, че такава еклектика няма или че ги свързват парите ...

Свързва ги тамплиерството, а какво е това сигурно сте чели, чували или гледали филми.

 

Тамплиерите притежавали земи, къщи, замъци, голямо движимо и недвижимо имущество, както и злато. През 1192 г. те купили от английския крал Ричард I остров Кипър за 100 000 византиона - сума, немислима за времето си. Орденът създал и флот и се сдобил с монопол върху плаванията по Средиземно море между Европа и Близкия изток. Тамплиерите имали и своя банка. Били построени много големи катедрали, както и по-малки църкви. В края на 13 в. доходите на Ордена във Франция надвишавали няколко пъти доходите на кралската хазна.

 

Така наречените „тамплиери” нямат нищо общо с християнството, а най-малко имат нещо общо с Православието, което съхранява Благодатта, богослужението и традицията на Древната Църква Христова. Колко души у нас обаче познават историята и характера на групата новобогаташи и кандидати на славата и властта, която днес се представя под това име? http://blognarusi.blogspot.com

 

Тошко Йосифов, който доскоро бе свързван предимно с рап изпълненията си, сега има съвсем ново амплоа - Маниака вече е сериозен рицар тамплиер.

Както ViaPontika.com писа младият ГЕРБер упорито лъскаше имидж още преди да влезе в листата на доскоро управляващите за следващото народно събрание.

Сега Йосифов очевидно се утешава на съвсем различно място.

Вместо да бистри политиката и да чертае бъдещето на България под вещото ръководство на Партията, Йосифов е навлязъл дълбоко в средите на Великия приорат на тамплиерите в България.

 

По време на 16-ия Международен пролетен конвент на Ордена 40 постуланти от България, Русия, Украйна и Кения бяха посветени в рицарско звание, младичкият Йосифов Маниака бе натоварен с отговорната задача да носи едно от знамената на Ордена, както повелява вековната му традиция.

Изключително тържествената церемония се проведе при закрити врати в Равда. Репортери и фотографи бяха допуснати само до началната част от ритуала, след което учтиво помолени да напуснат.

Стотици рицари тамплиери от Ордена на Йерусалим изпълниха един от луксозните хотели в Равда, за който се говори, че е собственост на бившия финансов министър Милен Велчев. Поводът е т.н. ХVІ Международен пролетен конвент (законодателно събрание – б.р.) на Велик Приорат България. На него присъстваха и множество членове на Ордена от Италия, Малта, Сърбия, Румъния, Русия, Украйна и Беларус.

 

Сред гостите и сред самите тамплиери имаше много познати лица от нашия обществен и политическия живот - областният управител на Бургас Константин Гребенаров (бивш подполковник от ДС-б.а), Димитър Стоянов ( бивш шеф на БСП-Бургас и бивш служител на ДС-б.а.) от БСП, д-р Галина Милева ( депутат -б.а.)от ГЕРБ, журналистката Катя Касабова, рапърът и председател на младежката организация на ГЕРБ в Бургас Тодор Йосифов-Маниака и др.

 

Великият приор на Ордена у нас Румен Ралчев ( генерал от УБО -б.а.) разказа, че на конвента рицарите ще утвърдят отпускането на 25 хил. евро, с които ще построят алея и параклис в светите земи близо до река Йордан.“

Сега сами си направете изводите и се попитайте какво свързва тези, толкова различни хора ...

Как беше приказката – кажи ми кои са ти приятели да ти кажа какъв си ... Е, това са кадрите на ГЕРБ - контрабандист, рапъри, милиционери, ДС-ари, тамплиери и вожд разтриващ ушичките на Живков ...

"Под лупа"

 

П.П. Редакцията на "Под лупа" се извинява за допуснати неточности и грешки. Засегнатите имат право на отговор.