РИОСВ - Русе "наказа" фирми с 370 хиляди лева, а бургаското им братче нищо ...

Само през май експертите от РИОСВ-Русе са извършили 111 проверки на 102 обекта от контролираната територия, от които 67 планови и 44 извънредни, а в Бургас какво ли става ?!

В рамките на осъществения контрол са дадени 42 предписания за отстраняване на констатираните нарушения. Съставени  са 7 акта за нарушения на Закона за опазване на околната среда и специалните нормативни актове. От директора на РИОСВ-Русе са издадени 10 наказателни постановления на стойност  370 250  лв., съобщи dunavmost.bg.

Общо събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени глоби и санкции през месец май са 18 500 лв. и по еднократни и текущи санкции 15 289 лв. От Национална агенция по приходите през месец април са събрани и преведени през май 5 000 лв.

И докато колегите на РИОСВ-Бургас бачкат яко,то нашичките са го ударили на PR- мероприятия ...

РИОСВ - Бургас отбеляза Деня на водата преди три месеца със съвместни образователни инициативи с клуб “Еко Тайм”, първокласниците от ОУ “Христо Ботев”-Айтос и с младежи от 10 клас от Профилирана гимназия с преподаване на английски език “Гео Милев”-Бургас. PR  спецът Василева добави, че в историческия град Акве Калиде до кв. „Ветрен“ в Бургас ще се проведе награждаване и представяне на творбите на отличените участници на децата от конкурс за рисунка, организиран от Народно читалище „Изгрев“, а участниците са от 1 до 4 клас. „В Акве Калиде ще бъдат представени и екологични учебни помагала, с помощта на които децата през определен период от време тестват какво е потреблението на вода в дома. В петък заедно с ДГ „Звездица Зорница“ ще правим опити с вода - как се променя нейния цвят, което е и последното мероприятие, свързано с Деня на водата“, обобщи Албена Василева. Хубаво, но през това време Бургас дишаше наднормено замърсен въздух с ФПЧ10 и сероводород от плодовете на капиталистическата руско-българска "дружба" ...

Дали няма да се стегнат органите и да потърсят сметка за подобни нарушения и то чрез яки глоби, а не чрез PR-мероприятия ?!

"Под лупа"