Росен Плевнелиев оплетен в афери в Германия, фирмата му “Ирис Интернейшънъл” изритана

Росен Плевнелиев оплетен в афери в ГерманияСкандални въпроси зададе кандидатът на РЗС за президент Атанас Семов на кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев. „Днес само задаваме въпроси и се надяваме Росен Плевнелиев публично да даде отговори на тях, в противен случай от РЗС ще изнесем цялата информация, с която разполагаме, подплатена с доказателства. Ако последва отново оглушително мълчание от страна на лидера на ГЕРБ или кандидата за президент, сме готови да го направим на специален форум още на 18 септември. Всичко това е важно, за да се знае какво може да се очаква от кандидата, ако бъде избран”.

Ето и въпросите към Росен Плевнелиев:

- През коя година и с чии протекции фирмата „Ирис Интернейшънъл” подписва договор с немската строителна фирма „Линдер”?

- В качеството си на управител на „Ирис Интернейшънъл” Росен Плевнелиев подписвал ли е декларации с невярно съдържание относно спазване на минималните възнаграждения на работниците, съгласно законодателството в Германия и внасянето на осигуровки върху тези суми?

- Констатирано ли е от немската държава трайно нарушаване на трудовото законодателство на Германия от страна на Росен Плевнелиев при подписването на трудови договори с работниците му и при внасянето на осигурителни вноски и в какви актове на немската държава са тези констатации?

- Стигнало ли се е в резултат на тези констатации до лишаване на фирмата му „Ирис Интернейшънъл” от правото да осъществява дейност на територията на Федерална република Германия?

- Какви санкции е наложила немската държава на фирмата „Ирис Интернейшънъл” и платил ли е г-н Плевнелиев наложените глоби?

- Когато са констатирани тези нередности, наложена ли е и каква забрана на г-н Росен Плевнелиев за влизане на територията на Германия – черен печат или друга мярка?

“Налагането на кандидутурата на Росен Плевнелиев изисква остра реакция. Г-н Плевнелиев се появи от нищото и беше утвърден като изцяло медиен продукт, типичен ПР резултат. Нещо като певицата Мадона в българската политика. Дори и инициалите са му „ПР”. В продължение на две години неговият имидж беше изграждан последователно и то с държавни пари. Парите, които неговото министерство даваше на медиите, и най-вече парите от държавния бюджет, с които той плащаше показните и ужасно скъпи магистрали, убеждавайки ни, че това били европейски пари. Колко точно струват построените за две години от него магистрали и как са платени. Каква част от плащанията са направени със средства от държавния бюджет, които е можело да бъдат насочени за разплащане на огромните задължения на държавата за българския бизнес и по този начин за намаляване на безработицата и повишаване на доходите. Настояваме и премиерът Борисов да си провери кандидата, ако случайно в пореден пристъп на самодоволство не го е направил навреме”, каза още Атанас Семов.

Afera.bg