Румен Радев е готов за импийчмънт.

Защитата на Румен Радев срещу обвинението, че е нарушил Конституцията като не се е съобразил с конкретно решение на Народното събрание за предоставяне на помощ за Украйна с общия текст в Конституцията, че Министерски съвет /служебния/ носел отговорност за сигурността само доказва, че този човек е готов за импийчмънт.
Изпращането на въоръжение - и това е конкретен казус е в пълномощията на Народното събрание, както и всички въпроси на външната политика и сигурността. Изпълнението, или конкретните стъпки са в пълномощията на МС. Както и стана с решението - Народното събрание определи "политиката", и то не за еднократно изпълнение, а като посока, а конкретното изпълнение стана от Министерски съвет, които определиха "какво въоръжение" и как да се даде.
Ако сте имали съмнения - "защитата" му трябва да ги разсее. При всички случаи - никой не го е упълномощавал да извършва завои във външната политика и в сферата на сигурността.
Що се отнася до претенциите, че само той разбира от военно дело и другите са виновни за състоянието на армията и въоръжените сили, да му припомня - докато ПП и ДБ, са гледали отстрани - той е бил действащ висш военен с пряка отговорност за състоянието на бойната способност и въоръженията и не е направил нищо. В този смисъл той е съотговорен, заедно с Борисов, за плачевното състояние на армията ни, именно защото така разбира военното дело.
Изглежда обаче осъзнава, че е нагазил в лука, и се очаква пред Мюнхенската конференция да се върне към "атлантическо" говорене, просто ще възприеме тактиката на Борисов, на Запад говори атлантически, у нас действа проруски.
По делата, по делата.